Gerard Koster (links) en Hans Meems.
Gerard Koster (links) en Hans Meems. ©maartenheijenk.nl

Gerard Koster draagt AFD over aan Hans Meems: „Ja, het is soms emotioneel"

Algemeen

DRONTEN - Gerard Koster (67) stopt aan het eind van het jaar met administratiekantoor AFD IJsselland. Hans Meems (52) zet het bedrijf voort onder de naam AFD+ advies en administratie. De aanleiding is verdrietig, want Gerard heeft gezondheidsproblemen. Afbouwen zat toch al in de planning, maar zijn ziekte noopt hem om dat versneld te doen.

De overdracht vormt de afsluiting van een opvallende loopbaan. Gerard was 15 jaar, toen hij in een bakkerij ging werken. Na 20 jaar kwam hij op straat te staan. Het arbeidsbureau ontdekte zijn talenten voor cijfers. Er volgde een omscholing en een administratieve baan bij verschillende werkgevers.

Vanuit slaapkamer

In 1992 verhuisde Koster naar Dronten en drie jaar later zette hij daar vanuit zijn slaapkamer een administratiekantoor op: A F D IJsselland. „Ik had het veel eerder moeten doen”, blikt de ondernemer terug.

Inmiddels is hij gevestigd in het Aeres Bedrijvencentrum aan De Drieslag 30. Zijn kantoor verzorgt de administratie voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. „Een administratiekantoor runnen kan iedereen, het gaat erom hòe je het doet”, is zijn filosofie, „Tegenwoordig is het allemaal kil: een mailtje hier, een appje daar. Ik pak nog gewoon de telefoon. Dat persoonlijke waarderen de klanten.”

Emotioneel

Juist vanwege die goede band met zijn klanten, doet de huidige ‘afscheidstournee’ pijn: „Ja, het is soms emotioneel. Alle klanten kennen me, iedereen weet wat er aan de hand is. Hoe meer we naar eind december gaan, hoe moeilijker.”

Tegelijkertijd heeft Gerard Koster alle vertrouwen in Hans Meems. Hans heeft meerdere HBO-opleidingen afgerond en heeft gewerkt bij diverse accountantskantoren en MKB-ondernemingen. Hij wil de sterke punten van AFD IJsselland handhaven, maar heeft een plusje aan de bedrijfsnaam toegevoegd, onder andere omdat hij ook graag iets grotere bedrijven aan zijn klantenkring wil toevoegen: „Bedrijven tot 50 medewerkers is helemaal geen probleem, van harte welkom.”

Paspoort

Naam: Gerard Koster
Woonplaats: Dronten
Ondernemer sinds: 1995
Bedrijf: A F D IJsselland
Website: www.afdij.nl

Wat weten mensen niet van jou?
„Haha, volgens mij ben ik een open boek. Dat komt vooral doordat mijn bedrijf laagdrempelig is, iedereen kan hier binnenlopen. Wat ze misschien niet kennen is mijn liefde voor de racefiets. Misschien kan ik het fietsen straks weer enigszins oppakken.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden