Gavi Wijnkopers
Gavi Wijnkopers eigen foto

Jonquille Schepel is blij met Gavi Wijnkopers: „Ik stap hier iedere dag vrolijk naar binnen"

Algemeen

DRONTEN - Een ondernemer zit nooit stil. Dat geldt ook voor Jonquille Schepel. Om de paar jaar zet ze met Gavi Wijnkopers een moedige stap vooruit. De jongste ontwikkeling is het serveren van tapas en pinchos op de vrijdag- en zaterdagavond. „Dat past perfect bij onze wijnbar”, weet Jonquille, „En de reacties zijn positief, de mensen vinden het lekker.”

Jonquille en echtgenoot Marco begonnen in 2000 met een groothandel in wijnen. Tien jaar later gingen ze naar winkelcentrum Suydersee: „De horecagroothandel stond onder druk, uit eten gaan was minder in trek. Maar thuis wilden de mensen wel een goed glas wijn bij het eten.”

Ook laten proeven

De volgende stap was vier jaar later de horecatak. „Je raakt met mensen in gesprek over wijn en nu konden we het ook laten proeven. Onze kracht is sindsdien: wat je kunt proeven aan de ene kant, kun je kopen aan de andere kant.”

Vernieuwen, het komt steeds terug bij Jonquille. De webshop is er een voorbeeld van, evenals de ‘Gavi-pas’, de kerstpakketten waarmee ze deze maand druk is, de ‘high wine’, de wijnproeverijen (de eerstvolgende is op 15 december) en de nieuwe bierkaart.

„Ook speelt ze in op de tendens naar biologisch en gezond en de toenemende vraag naar streekproducten. Zo verkoopt Gavi bier van Artemis uit Dronten, kaas van Polderzoom en monchoutaart van de zorgboerderij aan de Wisentweg.

Gemotiveerd team

Jonquille hoeft niet lang na te denken als we vragen naar de kick van het ondernemen. „Met een gemotiveerd team iets moois neerzetten”, antwoordt ze, „We hebben elf medewerkers die plezier uitstralen, waardoor je ziet dat mensen hier met een glimlach weggaan.” Die glimlach zien we ook bij de eigenares: „Ik stap hier iedere dag vrolijk naar binnen, want geen dag is hier hetzelfde.”

Paspoort

Naam: Jonquille Schepel
Woonplaats: Dronten
Ondernemer sinds: 2000
Bedrijf: Gavi Wijnkopers
Website: www.gavi.nl

Wat weten mensen niet van jou?
„Ik zit ik in het bestuur van MHC Flevoland. Zelf hockey ik niet, maar mijn dochter wel en ik vind het belangrijk dat je iets doet voor de samenleving, voor het verenigingsleven. Als we dat in Dronten allemaal zouden doen, wordt het leven hier een stuk prettiger. Is dat geen mooie kerstboodschap?”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden