Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten haalt in tegen EFC '58: "Je weet dat je moet"

Sport

DRONTEN - Normaliter was voor Reaal Dronten de winterstop al begonnen, maar zaterdag halen de Drontenaren nog in tegen EFC '58. Een belangrijke pot, want het is aanhaken of voorlopig even afhaken. "Je weet dat je moet, we moeten winnen", is trainer Carl Aventurin duidelijk.

Reaal verloor twee weken geleden op uiterst schlemielige wijze van WZC Wapenveld en deed daardoor weer een stapje terug op de ranglijst. Zodoende staat de druk er vol op, want tegen EFC '58 kan de Drontense ploeg zich geen misstap meer veroorloven. "Dan is de kopgroep wel ver weg ja en haken we voorlopig af. Dat zou heel teleurstellend zijn", weet ook Aventurin.

De coach moet het tegen EFC alleen doen zonder sterkhouders als Remco Drenth en Danny Mol. Daarnaast is Amerikaan Austin Nelson al even terug naar zijn vaderland. "Ach, daar verschuil ik me niet meer achter, want dat hebben we wel vaker. Ik heb al best vaak moeten knutselen", grinnikt Aventurin.

EFC '58 is de nummer acht van de vierde klasse C en staat dus een plek lager dan Reaal. Aventurin is een gewaarschuwd man. "Ik hoor ook van andere trainers dat ze best aardig spelen en te laag staan voor hun kwaliteiten. Wij moeten ons wapenen en er alles aan doen om te winnen. Dat moet."

Volledig programma

14.15 uur Swift '64 - Hulshorst

14.30 uur asv Dronten - DTS '35

14.30 uur DSV '61 - BAS

14.30 uur Reaal Dronten - EFC '58

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden