De appartementen komen tussen Het Perron en het station.
De appartementen komen tussen Het Perron en het station. ©maartenheijenk.nl

60 OFW-appartementen bij station: studenten èn senioren vormen samen 'magic mix'

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten presenteerde vorige maand haar plan voor een combinatie van praktijkschool en 60 appartementen bij het station. Oost Flevoland Woondiensten wil deze appartementen gaan bouwen. Doelgroep zijn jongeren, kwetsbaren en alleenstaanden. Het complex komt aan het stationsplein, tussen het station en de school Het Perron.

„De gedachte bij dit complex is om doelgroepen nadrukkelijk te mengen”, schrijft OFW, „Platform 311 heeft elders in het land verschillende experimenten uitgevoerd met dergelijke gemengde doelgroepen. De complexen werden door verschillende leeftijdsdoelgroepen (bijvoorbeeld studenten in een seniorenflat) bewoond. Dit was – mits goed begeleid – succesvol.”

Magix mix

Deze vorm van wonen heeft de naam ‘magic mix’ gekregen. OFW: „De gedachte is dat de verschillende groepen elkaar ondersteunen en door elkaar te leren kennen ook meer begrip krijgen voor de ander. Hetzelfde volkshuisvestelijk principe als de ‘gemengde wijk’ maar dan op complexniveau.”

OFW is er nog niet helemaal uit of het plan van de gemeente uitvoerbaar is. Het moet namelijk nogal groot worden, het parkeren zou een probleem kunnen zijn en de woningcorporatie vraagt aandacht voor de financiële haalbaarheid.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden