Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Gemeente houdt vast aan systeem huishoudelijke hulp: „Niet terug naar verleden”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten houdt vast aan haar systeem voor huishoudelijke hulp. Ook in de meest recentelijke uitspraak van de Centrale Raad van Beroep ziet wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) geen aanleiding om het anders te gaan doen.

Als inwoners recht hebben op huishoudelijke hulp, dan hanteert de gemeente Dronten het principe van een ‘schoon en leefbaar huis’. Daarbij wordt niet precies omschreven hoeveel uren hulp daarvoor nodig zijn.

Drie uitspraken

Met name de SP is het met dit systeem niet eens. De afgelopen maanden heeft de rechter zich er drie keer over gebogen. Vorige week gebeurde dat in een zaak tegen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Nijkerk.

De gemeente Dronten heeft die uitspraak bekeken. „We hebben er een eerste analyse op losgelaten”, zegt Van Bergen. Daaruit blijkt dat het Drontense systeem ‘onafhankelijk en deugdelijk’ is. Met andere woorden: Dronten gaat niets veranderen.

Terug naar het verleden

De wethouder beseft dat hij hiermee de SP tegen de haren instrijkt: „Wij zullen het niet zo makkelijk eens worden. Dat is op zich ook niet zo belangrijk: het gaat om het belang van de inwoners. En als het daarom gaat, zie ik geen meerwaarde in de visie om weer terug naar het verleden te gaan.”