Clubhuis Reaal Dronten
Clubhuis Reaal Dronten ©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten schiet helemaal niets op met een gelijkspel

DRONTEN - Reaal Dronten moest zaterdag het inhaalduel met EFC '58 winnen, maar slaagde daar niet in. Door een goal van Giovanni Wegman werd er uiteindelijk een punt over de streep getrokken: 1-1.

EFC kwam niet naar Dronten om te voetballen. De gasten trokken zich vanaf het eerste moment terug en lieten Reaal de bal. De Drontenaren konden daar niet meer uithalen dan wat schoten op het doel, maar pogingen van onder andere Jeffrey van den Brakel en Azad Abdullah troffen geen doel. EFC zette daar alleen in de omschakeling wat tegenover, maar waren niet gevaarlijk genoeg om te scoren.

Ook in de tweede helft bleef dat spelbeeld in stand en zagen beide teams in korte tijd een treffer afgekeurd worden. Het lukte Reaal niet om het verschil te maken, waardoor EFC haar kans rook. Na een krap uur resulteerde dat zelfs in de 0-1 van Romin Ahmadi, die profiteerde van een misser van keeper Barteld Hoekman.

Daardoor leek Reaal de winterstop in mineur te bereiken, maar Giovanni Wegman zorgde voor een pleister op de wonden. Hij schoot twintig minuten voor tijd de gelijkmaker binnen, waardoor Reaal in ieder geval een punt pakte. Gezien het gat naar de bovensten schiet het daar weinig mee op, want het gat naar koploper Zeewolde is nu acht punten.

Verslag Reaal Dronten

Geschreven door Klaas Huisman

Op een ijskoud sportpark De Munten heeft Reaal Dronten in een boeiende en fascinerende wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen EFC'58.
Door dit gelijkspel gaan de rood zwarte duivels met 16 punten uit elf wedstrijden op een 7e plek de winterstop in.
De Reaalisten speelden in een hoog tempo volop de aanval maar vergaten op voorsprong te komen.
Tot aan het vijandelijke strafschopgebied zagen de aanvallende intenties er hoopvol en veelbelovend uit, maar eenmaal voor het doel oogden de Reaal aanvallers slordig en besluiteloos.
De gasten uit Ermelo stonden tactisch strak in de organisatie en hielden de linies kort op elkaar.
In de tweede helft kropen de zwart witten uit hun schulp en kwam deze wedstrijd meer in balans.
Een wedstrijdverslag over mooie vlotte combinaties, snelle balcirculatie, creativiteit en een haperende voorhoede.
Onderaan het verslag staan de opstellingen van beide teams en de uitslagen van de vierde klasse C.

Startblokken

Bij Reaal ontbraken Danny Mol, Remco Drenth en Ruben Geerts en zat de lichtgeblesseerde Kevin Dolman op de bank.
Onder een ijskoude straffe wind kwamen de Reaalisten sterk uit de startblokken.
Meteen vanaf de aftrap diende zich na 20 seconden al de eerste kans aan, maar het schot van Jeffrey van den Brakel miste kracht en werd eenvoudig gepareerd door de doelman van EFC'58.
Tot aan de 20e minuut was het eenrichtingsverkeer richting het Ermelose doel en hing de openingsgoal in de lucht.
De rood zwarte duivels speelden hoog op en probeerden met vlotte combinaties de juiste openingen te vinden.
In een razende tempo belegerden de rood zwarte duivels het vijandelijke strafschopgebied.

Tactisch

De zwart witten uit Ermelo trokken zich helemaal terug, stonden tactisch slim in de organisatie en loerden heel bekeken op de snelle counter.
Het was moeilijk voor de Reaalisten om er doorheen te komen en om echt gevaarlijk voor het doel te worden.
In het eerste kwartier moest de doelman van EFC'58 twee keer in actie komen om inzetten van Jeffrey van den Brakel en Nordin Hettinga onschadelijk te maken.
Tussendoor werden er schoten van Charlean Kiziler en Giovanni Wegman met de nodige moeite geblokt, maar de verdediging van EFC'58 hield knap stand en wisten de aanvalsgolven te onderscheppen.
In de 16e minuut zeilde een schot van Jeffrey van den Brakel rakelings naast en even later verdween een poging van de sterk spelende Azad Abdullah over het Ermelose doel.

Speldenprikjes

In de 20e minuut verschenen de zwart witten voor het eerst dreigend voor het Reaal doel.
Na een eentweetje tussen de EFC aanvallers Jorick Priem en Romin Ahmadi gingen ineens alle alarmbellen af en werd de inzet van Romin Ahmadi met moeite tot corner verwerkt.
Kort hierop werd topscorer Romin Ahmadi opnieuw gevonden, maar de Reaal verdedigers Mark de Ridder en Stefan Wermers grepen goed in.
De verdediging van Reaal gaf weinig weg waarbij Mark de Ridder, Stefan Wermers en de beide backs Branko Huiberts en Bret Eijkelboom voorop in de strijd gingen.
Op het middenveld zorgde de architect Azad Abdullah voor de juiste balans waardoor Jeffrey van den Brakel en Giovanni Wegman de aansluiting met Charlean Kiziler, Nordin Hettinga en Will van der Zande vonden.
De dynamische voorhoede van Reaal was constant in beweging, maar hadden moeite om de zwart witte muur te omzeilen.

Corners

De Reaalisten creeerden een groot veldoverwicht en kregen maar liefst acht corners te nemen, maar oogden slordig en onzuiver in de eindpassing.
Het zag er allemaal oogstrelend en aantrekkelijk uit, maar echte grote uitgespeelde kansen deden zich niet voor waardoor de Reaal aanvallers genoodzaakt waren om vanuit de tweede lijn iets te proberen.
Een verraderlijk schot van Giovanni Wegman zeilde rakelings naast.
Vlak voor rust moest de doelman van EFC'58 twee keer in actie om venijnige schoten van Charlean Kiziler en Nordin Hettinga te pareren.
Met een 0-0 stand gingen we rusten en zat de hele kantine aan de warme chocolademelk.

Hoopgevend

De tweede helft begon veelbelovend en hoopgevend toen een venijnig schot van Will van der Zande met moeite door de doelman tot corner werd verwerkt.
Even later lieten Azad Abdullah en Will van der Zande een hoogstandje zien, maar het schot van Will van der Zande ging naast het doel.
Tot aan de 55e minuut was er niets aan de hand en leken de rood zwarte duivels door te drukken of plotseling stapelden de fouten zich op.

Afgekeurde doelpunten

Beide teams zagen binnen twee minuten een doelpunt worden afgekeurd.
Bij het Reaal doelpunt stond Jeffrey van den Brakel buitenspel en kort daarna werd een EFC doelpunt afgekeurd omdat de voorzet van achter de lijn zou zijn geweest.

Onrustige fase

Plotseling sloop er iets bij Reaal in de ploeg en oogde het team onzeker en onrustig.
Op de rechterflank zorgde EFC aanvaller Jorick Priem voor een constante dreiging en moest Reaal verdediger Branko Huiberts alle zeilen bijzetten.
Een gevaarlijk schot van EFCer Romin Ahmadi zeilde rakelings voorlangs.
Na een slordige verdedigingsfout stormde Jorick Priem op volle snelheid op het Reaal doel af waar doelman Barteld Hoekman redding bracht.
Nadat inzetten van diezelfde Jorick Priem en Romin Ahmadi tot corner werden verwerkt ging het in de 58e minuut lelijk mis.

Achterstand

In de 58e minuut kwam Reaal Dronten op een 0-1 achterstand toen een indraaiende corner niet goed werd verwerkt en door doelman Barteld Hoekman totaal verkeerd werd beoordeelt.
In de kluts stond daar Romin Ahmadi om deze afvallende bal op te pikken en tegen de touwen te schieten voor de 0-1 voor EFC'58.
Onze doelman vond dat hij gehindert werd bij deze corner, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Stan Smit vond van niet en keurde het doelpunt van EFC'58 goed.

Achtervolging

Trainer Carl Aventurin bracht nu het jeugdtalent Wessel Tabak voor de moegestreden Charlean Kiziler binnen de lijnen en deed wat omzettingen om het tij te keren.
De rood zwarte duivels kregen via Will van der Zande, Jeffrey van den Brakel en Giovanni Wegman kansen op de gelijkmaker, maar het vizier stond niet op scherp.
Vanaf het middenveld had Jeffrey van den Brakel verrassende acties in huis, maar voor het doel stond ook zijn vizier niet op scherp.
Met oogstrelende openingen wisten Azad Abdullah en Giovanni Wegman de voorhoede te bereiken, maar ondanks alle goede bedoelingen konden Jeffrey van den Brakel en Will van der Zande niet profiteren.

Fluwelen aanval

In de 75e minuut stond uitblinker Mark de Ridder aan de basis van de allermooiste aanval van deze middag.
Met een splijtende dieptepass stuurde Mark de Ridder de bal de diepte in waar Giovanni Wegman op volle snelheid lag.
In een oogwenk bereikte Giovanni Wegman de achterlijn om vervolgens een puike voorzet op Jeffrey van den Brakel te geven, maar helaas werd deze poging ternauwernood verijdelt en onschadelijk gemaakt.
Aan de andere kant moest Reaal doelman Barteld Hoekman in actie komen om een uitbraak van EFC aanvaller Jorick Priem te onderscheppen.

Oude garde

Gaandeweg begonnen de oudjes van de harde supporterskern te klagen en te morren.
Er was geen onvrede over het vertoonde spel, maar wel over de besluiteloosheid en de gemiste kansen.
Zij hadden klappertandend deze vrieskou getrotseerd en waren teleurgesteld, maar hun geduld werd uiteindelijk toch nog beloond.
Net op het moment dat de diehard supporters dreigden te vertrekken en al richting de uitgang liepen volgde de verlossende 1-1 gelijkmaker en keerden deze supporters in allerijl helemaal opgetogen weer terug.
Met het kou op de lippen bleef de harde kern klappertandend het team nu luidkeels aanmoedigen.

Dikverdiende gelijkmaker

In de 79e minuut kwamen de Reaalisten dan eindelijk langszij voor de dikverdiende 1-1 gelijkmaker.
Een listig schot van Diavolo Rosso Giovanni Wegman werd onderweg door een EFC verdediger van richting verandert en zeilde via binnenkant paal binnen voor de verlossende en bevrijdende 1-1 gelijkmaker.

Slotfase

In een levendige superspannende enerverende slotfase kwamen beide teams nog dichtbij de overwinning.
Namens EFC werden er schoten van Romin Ahmadi, Bas Eijssens en Joey Termaat met moeite geblokt en weggewerkt.
In de laatste vijf minuten was Reaal Dronten de bovenliggende partij en werd EFC teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
De rood zwarte duivels kregen nog kansen, maar vergaten wederom te scoren.
Mooie pogingen van Nordin Hettinga, Wessel Tabak, Ayrton Neyenhuis en Giovanni Wegman werden geblokt, gingen naast en leverden niets meer op.
Met een 1-1 eindstand moesten beide teams genoegen nemen.

Stand van zaken

In de vierde klasse C gaat koploper vv Zeewolde met 24 punten als winterkampioen de winterstop in.
Daarachter volgen SV 't-Harde, SEH Heerde en vv Elspeet met 23, 22 en 20 punten.
Onderin staan vv Vierhouten en hekkensluiter EZC'84 Epe.

Na dit 1-1 gelijkspel gaan Reaal Dronten en EFC'58 Ermelo met een 7e en 8e plek de winterstop in.
Bij Reaal Dronten is Nordin Hettinga met 9 doelpunten de topscorer.

Man van de wedstrijd

Bij Reaal Dronten werd de noeste en spijkerharde verdediger Mark de Ridder uitgeroepen tot man de wedstrijd.
Deze hardwerkende vuurvreter heeft vele ups en downs gekend en kwam ijzersterk terug van een hardnekkige blessure.
De laatste weken staat Mark de Ridder weer als vanouds te voetballen en neemt hij het team telkens met wilskracht, strijd en inzet op sleeptouw.
Man of the match bij Reaal Dronten: Mark de Ridder
Man of the match bij EFC'58 Ermelo: Jorick Priem

Winterstop

De rood zwarte duivels gaan nu tot half Januari de winterstop in.
Op zaterdag 12 Januari wacht onderaan de IJsseldijk de eerste oefenwedstrijd uit bij vierdeklasser vv Wilsum.
Verder staat er nog een teamuitje naar het noorden van Duitsland gepland.
Op zaterdag 9 Februari wacht de eerste competitiewedstrijd uit in Epe bij de rode lantaarndrager EZC'84.
Na de winterstop is deze verslaggever er ook weer bij met wekelijkse verslagen en voorbeschouwingen.