Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Henk Posthuma gaat RKO verlaten: "Ik wil niet meer op zondag"

Sport

DRONTEN - Voetbaltrainer Henk Posthuma gaat na dit seizoen weg bij RKO. De Drontenaar heeft het naar zijn zin bij de vierdeklasser, maar wil af van de verplichtingen op zondag. "Dat gaat tegenstaan", zegt hij.

De coach staat in Rutten voor het tweede seizoen voor de groep en daar gaat het ook bij blijven. "In mijn genen zit al vijftig jaar dat ik op dinsdag en donderdag train en op zaterdag een wedstrijd speel. Ook moet ik op zaterdag, na de boodschappen, naar het voetbalveld. Nu moet ik op zondag vragen of de broodjes al warm zijn, omdat ik weg moet. Dat wil ik niet meer", zo luidt de verklaring van Posthuma.

Hij doet het met RKO niet slecht, want de ploeg staat na de helft van de wedstrijden op een veilige zevende plaats. "Het ligt ook niet aan de club. RKO is een warme club, met lieve mensen en in die zin is het ook best leuk. Maar ik wil niet meer op zondag", zegt Posthuma, die in de toekomst misschien nog wel wat wil doen. "Dat hoeft niet als hoofdtrainer te zijn, het kan ook in een andere rol. We gaan het zien."