Lotte Klaver
Lotte Klaver Zuiderzeezwemmers

Zwemster Lotte Klaver (12) twaalfde, dertiende en twintigste bij NK-debuut

Sport

EINDHOVEN - Lotte Klaver (12) uit Dronten heeft dit weekeinde gedebuteerd bij de Nederlandse zwemkampioenschappen kortebaan voor de jeugd. Ze deed het opvallend goed met een twaalfde, dertiende en twintigste plaats.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Lotte Klaver van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten debuteerde het afgelopen weekend op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen korte baan in Eindhoven. De 12 jarige Drontense presteerde hier naar behoren. Ze wist er ondanks de vele persoonlijke tijden die ze momenteel al steeds op de klok zet, toch weer persoonlijk te zwemmen.

Ze had drie startbewijzen weten te verzamelen in de categorie meisjes junioren 2 (bestaand uit zo’n 30 zwemmers) en deed het bijzonder goed op alle drie de afstanden.

Haar eerste afstand zwom ze op de vrijdag. Dit was de 200 meter wisselslag. Best spannend allemaal, zo’n eerste NK ervaring, toch wist ze een mooi pr te zwemmen van 2 seconden en zette een tijd van 2.44.61 neer waarmee ze 20e werd.

Met deze mooie tijd viel er wat spanning van haar schouders en kon ze de dag erna, er iets ontspannener tegenaan. Ze verscheen op de zaterdag aan de start op de 50 meter vrijeslag en wist daar ondanks de scherpe tijd die ze recentelijk had gezwommen toch weer een pr te zwemmen. In een tijd van 29.78 werd ze 13e een prachtige prestatie.

Op zondagochtend verscheen ze aan de start van de 100 meter vrijeslag, haar bonus afstand, omdat ze het limiet net niet had gehaald, heel verrassend wist ze ook hier een prachtig pr te zwemmen en werd ze 12e in een tijd van 1.05.44. Een geweldige opsteker voor dit jonge talent van ZZZ die zeker gemotiveerd is om in de toekomst nog meer van deze prachtige prestaties neer te zetten.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden