Jan Klopman
Jan Klopman © Jennifer Sauer

Kerkenraad PG Biddinghuizen krijgt applaus: „Alle lichten staan op groen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen gaat definitief akkoord met de verkoop van de huidige protestantse kerk en de aankoop en verbouw van het katholieke deel van De Voorhof. Ook de financiële onderbouwing is goedgekeurd. Voorzitter Jan Klopman meldde de kerkgangers gisteren dat nu alle lichten op groen staan voor het nieuwe MFG. Hij kreeg applaus.

Een maand geleden werden de leden van de Protestantse Gemeente geïnformeerd over de stand van zaken rond het multifunctioneel gebouw. Sindsdien heeft de kerkenraad besloten akkoord te gaan met de plannen en de financiële onderbouwing van het College van Kerkrentmeesters. De katholieke kerk had eerder al ingestemd.

Acties

De aanbesteding van het nieuwe MFG was wat duurder uitgevallen dan gehoopt. Dat heeft de kerkenraad er niet van weerhouden om door te gaan. „Het wil niet zeggen dat het gat in de begroting gedicht is, maar we kunnen het wel financieren”, legt Klopman uit, „Onze lening moet worden afgelost door middel van acties. Het betekent dat die tegenvaller niet tot vertraging leidt.”

„Wat ons betreft staan alle lichten op groen”, vervolgt Klopman uit, „Het wachten is nu op de stichting Multifunctioneel Gebouw. Zodra die samen met de gemeente de financiën rond hebben, kan de bouw beginnen. De huidige planning is april.”

Emoties

De voorzitter van de kerkenraad kreeg gisteren applaus. Hij voegt er meteen aan toe dat niet iedereen blij is met het besluit: „Er zijn mensen die in deze kerk gedoopt en getrouwd zijn, die er gerouwd hebben. Die emoties leven heel erg.”

„Tegelijkertijd beseft men ook wel dat doorgaan op de huidige voet niet realistisch is. Het is voor iedereen moeilijk, maar het applaus was een goed teken.”

Dossier MFG