Scapino aan De Rede in Dronten.
Scapino aan De Rede in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Gemeente legt nog geen geld opzij voor uitkopen winkels Suydersee en De Noord

Algemeen

DRONTEN - Als het aan wethouder Irene Korting ligt, komt er een grote ruilverkaveling van winkels. Daarbij worden onder andere de winkels aan De Noord, De Rede (Scapino) en tussen de Schouwstraat en de Kop van het Ruim betrokken. De gemeente legt daarvoor echter nog geen geld opzij.

Het opnieuw inrichten van De Noord en winkelcentrum Suydersee staat aangekondigd in de winkelvisie van de gemeente Dronten. Deze wordt eind deze maand behandeld in de gemeenteraad. In de politiek waren nogal wat vragen wie de verplaatsing van winkels zou moeten betalen. B en W schrijven nu in een brief dat de gemeente zich nog niet bindt aan financiële verplichtingen.

B en W melden de gemeenteraad dat er geen financiële paragraaf in de visie is opgenomen: „Het is van belang om de kansen eerst samen te verkennen en dan te kijken wat de financiële gevolgen voor de betrokkenen zijn.” De wethouder meldt dat ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente allemaal hun eigen verantwoordelijkheid hebben: „Dit heeft ook betrekking op het financiële deel.”

Voorleggen aan gemeenteraad

Als uit de gesprekken met eigenaren en winkeliers blijkt dat de gemeente moet meebetalen, wordt dit eerst per actieplan voorgelegd aan de gemeenteraad: „U kunt dan afwegen hoe zich dit verhoudt tot de inbreng vanuit ondernemers, winkeliers en vastgoedeigenaren.”

Nota detailhandel gemeente Dronten