Politie Dronten controleert minder streng op vuurwerk dan vooraf afgekondigd

112

DRONTEN - De jaarwisseling in de gemeente Dronten is over het algemeen rustig verlopen, melden de gemeente en de brandweer. Wel was er in de sociale media veel kritiek op de politie, omdat er volgens inwoners weinig terecht is gekomen van het toegezegde strenge toezicht op vuurwerk en carbid.

De gemeente Dronten had voorafgaand aan de jaarwisseling een streng regime aangekondigd voor het afsteken van vuurwerk en carbid: „Dit mag alleen op de daarvoor geldende tijden en bij carbid daarnaast alleen op de aangewezen plaatsen. De politie houdt hierop streng toezicht.”

Er waren nogal wat opmerkingen van inwoners, die vonden dat de politie daarin tekort schoot. „Wij zijn afhankelijk van meldingen”, reageerde de politie op Twitter, „Zonder extra info is het voor ons lastig om de juiste personen te vinden.”

Eén aanhouding

De gemeente schrijft in een persbericht: „De jaarwisseling is in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Afgezien van een paar brandjes en een paar meldingen bij de politie kunnen we spreken van een relatief rustig verlopen oud en nieuw.”

Wel is er in Dronten iemand aangehouden door de politie: „Deze persoon was agressief en heeft iemand mishandeld. De persoon is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.”

Drie containerbrandjes

De provinciale brandweer meldt: „De brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met meer kleine incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht op het bestrijden van container-, afval- en bossagebranden.”

In totaal is de brandweer tussen 31 december (17.00 uur) en 1 januari (08.00 uur) 72 keer gealarmeerd (inclusief een OMS-melding, een melding reanimatie en één liftopsluiting). Van die 72 alarmeringen kwamen er slechts drie uit de gemeente Dronten. In alle drie de gevallen ging het om een klein containerbrandje.

Video