Oecumenische gebedsweek 2019 van 20-25 januari

Algemeen

De week van gebed voor de eenheid van de kerken is voor allen die hart hebben voor de eenheid in de gemeente van Christus een van de hoogtepunten van het jaar.

Bijna iedere avond is er een gebedsdienst in verschillende kerken, verzorgd door mensen uit alle gemeenschappen. Dit jaar is de start met een interkerkelijke viering in de Ichtuskerk. Thema en rode draad worden dit jaar aangedragen door christenen uit Indonesië : “Recht voor ogen”. In dat land spant het er op het moment om of het vreedzaam samenleven als mensen uit verschillende achtergronden en religies houdbaar zal blijken te zijn. Dat heeft te maken met samen kunnen vieren en met onafhankelijke en niet corrupte rechtspraak. Beide thema’s zie je terug in het Bijbelboek Deuterononium , dat als een soort uitgangspunt geldt voor de bijeenkomsten.

De vorm van de vieringen verschilt, de ene keer wordt gebeden in groepen, waarbij ieder stil of hardop mee kan doen, andere keren worden de gebeden verwoord door de voorbereiders. Altijd zijn er natuurlijk lezingen uit de Bijbel en is er samenzang en ontmoeting. In de kern gaat het om samen bidden als mensen uit alle kerken voor eenheid, voor de wereld en voor ons dorp.

  • zondag 20 januari Ichtuskerk – Roerstraat : oecumenische viering
  • maandag 21 januari Shekina – De Roef
  • dinsdag 22 januari Ontmoetingskerk – De Ketting
  • woensdag 23 januari Ludgeruskerk – Ludgerusplein
  • donderdag 24 januari De Lichtboei – De Boeg
  • vrijdag 25 januari De Ark – De Oost : viering Heilig Avondmaal

Alle vieringen beginne om 19.00 uur.