Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Inspraakprocedure rond afvalcontainers is volgens Raad van State correct verlopen

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft wat foutjes gemaakt bij de invoering van de ondergrondse containers voor restafval. De inspraak is echter correct verlopen en een container aan de Ridderspoorlaan in Swifterbant hoeft daarom niet te worden verplaatst. Dat heeft de Raad van State besloten.

De zaak kwam aan het rollen, toen de gemeente Dronten ging schuiven met de locaties van de containers in Swifterbant. Een bewoner had bezwaar gemaakt tegen een locatie, omdat deze vlakbij zijn woning stond en hij er vanuit de huiskamer zicht op had. De gemeente vond dat bezwaar redelijk en koos voor een andere locatie. Deze nieuwe plek schoot bij een andere bewoner in het verkeerde keelgat en hij stapte naar de Raad van State.

De bezwaarmaker zei dat hij verrast was door de container vlakbij zijn woning. De Raad van State heeft nu bepaald dat de inspraakprocedure wel degelijk goed is verlopen.

Twee foutjes

Op twee punten wordt de bewoner in het gelijk gesteld. Zo paste het werken met ondergrondse containers aanvankelijk niet in de op dat moment geldige afvalstoffenverordening. Dat foutje is echter door de gemeente hersteld.

Ook heeft de gemeente de ondergrondse container geplaatst vóór het besluit over de locatie is gepubliceerd. „Deze gang van zaken is te betreuren”, schrijft de Raad van State, zonder daar conclusies aan te verbinden.

Restafval

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden