Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Lidl in brief aan gemeenteraad: Dronten-west is voor ons de enige optie

Algemeen

DRONTEN - Lidl ziet een vestiging in Swifterbant niet zitten. Dronten-west is voor het bedrijf de enige optie. Het bedrijf wil deze supermarkt ‘op de meest korte termijn’ gaan bouwen. Dit schrijft Lidl in een brief aan de gemeenteraad.

In Dronten is al geruime tijd een discussie gaande of de komst van de Lidl naar Dronten-west wel of niet gewenst is. Het bedrijf mengt zich nu voor ’t eerst zelf in die discussie met een uitgebreide brief.

Ruimte voor de supermarkt

Lidl schrijft begin 2015 al het initiatief te hebben genomen voor deze vestiging: ,,Dit nadat een onderzoek naar andere locaties in Dronten niet tot een resultaat geleid had.” Het bedrijf wijst erop dat uit onderzoek van zowel henzelf als de gemeente Dronten is gebleken dat er ruimte voor deze supermarkt is in west.

Nadat de grondexploitatie voor Dronten-west in december 2016 een hamerstuk was in de gemeenteraad, heeft Lidl geïnvesteerd in een architecten, adviseurs, onderzoeken en het bestemmingsplan. In december 2017 is de koopovereenkomst voor de grond getekend. De supermarktketen stelt ook dat er geen bezwaren zijn binnengekomen tegen de wijziging van het bestemmingsplan.

Niet in Swifterbant

In de gemeenteraad is gesuggereerd dat de Lidl mogelijk naar Swifterbant zou kunnen. Het bedrijf ziet dat absoluut niet zitten. De winkelruimte en de parkeergelegenheid zijn daar te klein en de verwachte vraag en marktomvang worden niet groot genoeg geacht: ,,Lidl heeft geen behoefte aan een vestigingspunt in Swifterbant.”

Nota detailhandel gemeente Dronten