De fontein aan Het Ruim in winkelcentrum Suydersee.
De fontein aan Het Ruim in winkelcentrum Suydersee. ©maartenheijenk.nl

Niemand van het ‘rommelige’ deel van Suydersee wordt gedwongen te verhuizen

Algemeen

DRONTEN - ,,Benadrukt wordt dat er niemand gedwongen wordt zich te verplaatsen.” Dat schrijft de gemeente Dronten over het gedeelte Ruim/Schouwstraat van winkelcentrum Suydersee. De mededeling staat in een verslag van een gesprek dat de gemeente deze week voerde met eigenaren en winkeliers.

De gemeente Dronten schrijft in haar detailhandelsvisie dat het winkelgedeelte rommelig oogt en dat het mogelijk gesloopt wordt. Die mededelingen kwamen voor vastgoedeigenaren en winkeliers in dit winkelgedeelte als donderslag bij heldere hemel. Het gemeentebestuur trok daarop het boetekleed aan: ,,In de communicatie zijn niet alle stakeholders bereikt.”

Eén van de scenario's

Deze week volgde er een gesprek, waarin het gemeentebestuur herhaalde wat de bedoeling is met dit deel van het winkelcentrum: ,,Het transformatiegebied kan worden gezien als een aandachtsgebied waarbij men samen gaat kijken naar welke wenselijke scenario’s er zijn bij vastgoedeigenaren, winkeliers en inwoners.” Sloop is daarbij volgens de gemeente slechts één van de scenario’s.

De ondernemers wezen er op hun beurt op dat de leegstand in hun gebied erg laag is. Dit in tegenstelling tot het nieuwe deel van Suydersee. Bovendien vinden ze dat hun gebied kansen biedt aan startende ondernemers vanwege de lagere huurprijzen.

Ook maakten ze van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. De eigenaren en winkeliers kregen van de gemeente de toezegging dat ze in de toekomst betrokken worden bij alle plannen.

Commissie en raad

De detailhandelsnota wordt komende donderdag behandeld in een commissievergadering en op 31 januari in de gemeenteraad.

Nota detailhandel gemeente Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden