OVDD zet slotoffensief in tegen komst van Lidl naar Dronten-west

Algemeen

DRONTEN - Voorzitter Martien Hermans van Ondernemersvereniging De Driehoek heeft zich in zijn nieuwjaarstoespraak uitgesproken tegen de komst van de Lidl naar Dronten-west (zie video). De OVDD is inmiddels bezig met wat een ‘slotoffensief’ genoemd kan worden. Maandag is er een brief over de Lidl gestuurd naar de gemeenteraad en donderdag gaat Hermans de raad toespreken.

OVDD gaat er van uit dat de Lidl in Dronten-west een winkeloppervlakte van 1.600 vierkante meter krijgt. Daarmee wordt het de grootste supermarkt binnen de gemeente Dronten.

Slecht gemotiveerd

Volgens de ondernemersvereniging is de beoogde Lidl-vestiging in Dronten-west slecht gemotiveerd: ,,De argumenten daarvoor zijn beperkt en er zal sprake zijn van meer nadelen dan voordelen.”

,,In feite gaat het om de vraag of het verantwoord is mee te werken aan een (extra) supermarkt in Dronten-west, terwijl bekend is dat dit zal leiden tot verdwijnen van winkels in de dagelijkse sector in met name Swifterbant”, aldus de brief van de ondernemersvereniging. Volgens de OVDD bevestigen rapporten deze stelling klip en klaar.

De ondernemersvereniging stelt dat de Lidl niet alleen tot leegstand in Swifterbant leidt: ,,Wat belangrijker is: het voorzieningenniveau en daarmee de leefbaarheid worden aangetast. Uiteindelijk zijn de burgers aldaar de dupe. Over goede ruimtelijke ordening gesproken…”

Gemeente weigert medewerking

OVDD schrijft dat de vestiging van een mogelijke Lidl-supermarkt in Dronten, maar dan op een andere locatie, al eerder aan de orde is geweest: ,,De gemeente weigerde toen medewerking te verlenen.”

De ondernemersvereniging heeft om openheid over deze zaak gevraagd. De gemeente zou hierop nog niet gereageerd hebben. ,,Zolang dat nog niet is gebeurd, dient de bespreking van een supermarkt in Dronten-west niet plaats te vinden”, vindt OVDD.

Nota detailhandel gemeente Dronten