Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS zet goede prestatie neer in oefenduel met Unicum

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft dinsdagavond ook haar tweede oefenduel van 2019 gewonnen. De Biddinghuizenaren speelden tegen tweedeklasser Unicum een aardige partij en wonnen met 2-1.

De beginfase was duidelijk voor Unicum, dat onder andere via Cees Toet prima kansen kreeg om te scoren. Dat lukte niet en vervolgens kreeg BAS de eerste treffer cadeau. Mike Geres maakte gebruik van een twijfelende keeper, snoepte de bal af, en zag dat Stefan Tolhoek de bal rustig binnen kon werken.

De thuisploeg speelde bij vlagen prima, maar moest wel toezien hoe Unicum wat kansjes bleef krijgen. Lang bleef de nul echter staan, totdat ook keeper Hessel Bregman in de fout ging. Hij greep op randje zestien niet goed in, waardoor Unicum simpel de gelijkmaker kon maken.

Na een aantal wisselingen aan beide kanten werd het spel wat slordiger, maar toch kreeg BAS het nog voor elkaar om te winnen. Een goede interceptie van JO19-junior Aimen el Achak zorgde er uiteindelijk voor dat Sam Lagerweij in stelling werd gebracht en de invaller tekende voor de winnende 2-1.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden