Afbeelding
Hennie Joesten

Oliebollenbakkersgilde reikt voor tienduizend euro aan cheques uit

Algemeen

DRONTEN - Het oliebollenbakkersgilde van de Protestantse Gemeente Dronten heeft voor tienduizend euro aan cheques overhandigd aan vier goede doelen. Het vormde de opbrengst van de jaarlijkse actie, waarbij dit jaar ruim 22.000 oliebollen werden gebakken.

De uitreiking vond zondag plaats tijdens een kerkdienst in kerkcentrum Open Hof. De actie werd voor de twaalfde keer gehouden en was volgens Gert den Boef weer een groot succes. De voorzitter reikte de prijzen uit aan de vertegenwoordigers van de vier goede doelen, die daar erg blij mee waren.

Cesrt - € 2500

Gevestigd op het Griekse eiland Chios. Het is een lokaal georganiseerd team van internationale vrijwilligers. Het team -waar Drontenaar Rob Timmerman regelmatig deel van uitmaakt- biedt hulp aan met name Syrische bootvluchtelingen en lokale bevolking.?

Betty Dekker Fonds - € 2500

Dit fonds biedt in gevallen van bijzondere, individuele nood, inwoners van de gemeente Dronten financiële of materiële steun als daar niet óf op onvoldoende wijze in kan worden voorzien.

Regenboog-groep Amsterdam - € 1500

De Regenboog Groep stimuleert de ontwikkeling van mensen in (sociale) armoede, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland - € 3500

Deze Stichting zorgt er voor dat mensen met een beperking ook kunnen paardrijden. Ze gebruiken het geld om een nieuwe Haflinger (paard) te kunnen kopen.