©maartenheijenk.nl

Asv Dronten verliest aansluiting na duidelijke nederlaag in Bennekom

DRONTEN - Asv Dronten is het tweede deel van de competitie zaterdag begonnen met een 3-0 nederlaag bij Bennekom. Bij rust keken de Drontenaren al tegen een 2-0 achterstand aan en die tik kwamen ze niet meer te boven.

Dronten kwam uit een winterstop waarin er twee keer werd gewonnen, maar die lijn kon in de competitie niet worden doorgetrokken. Op bezoek bij titelkandidaat Bennekom keek de ploeg al binnen twaalf minuten tegen een 1-0 achterstand aan en tien minuten voor rust werd de schade nog groter. Quincy Veenhof haalde hard uit en zette zijn ploeg op 2-0.

Na de rust kreeg asv Dronten, onder andere via Jodi de Boer, nog wel wat kansen, maar het lukte niet om terug te komen in de wedstrijd. Bennekom maakte na een uur haar derde van de middag, waardoor asv Dronten voor de negende keer dit seizoen onderuit ging.

Aansluiting kwijt

Op de ranglijst zagen de Drontenaren dat de strijd om directe handhaving weer een tikje zwaarder werd. Concurrent Nunspeet won namelijk met 3-0 van Hierden, waardoor het gat naar de veilige zone nu opgelopen is tot vier punten.