BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS doet aardig mee met de koploper, maar staat toch met lege handen

BIDDINGHUIZEN - Als BAS al titelaspiraties had, dan kunnen die na zaterdag de ijskast in. De ploeg van trainer Arjen Bredewolt verloor met 1-3 van koploper ZAC, waardoor het nu tien verliespunten meer heeft.

BAS keek lang naar de onderkant van de ranglijst, maar nestelde zich kort voor de winterstop in de subtop van de derde klasse C. De hervatting van de competitie was direct een mooie testcase, want op het kunstgras troffen de Biddinghuizenaren lijstaanvoerder ZAC en bij een zege zou de thuisploeg helemaal meedoen voor een toppositie.

Zover kwam het niet, want de koploper bleek te sterk. Zeker in de eerste helft kwam BAS aardig mee met de Zwollenaren, maar toch stond er bij rust een 0-1 achterstand op het bord. Kleine kansjes waren er voor onder andere Patrick Woud en Stefan Tolhoek, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Keeper Hessel Bregman moest lossen na een botsing met Martijn Boer en daar wist ZAC van te profiteren.

Ook na rust bleef BAS sterk, gesteund door een snelle gelijkmaker. Uit een strafschop tekende Stefan Tolhoek, met zijn honderdste competitiegoal voor BAS, voor de 1-1, maar toch gingen de punten mee naar Zwolle. Opnieuw een fout van Hessel Bregman lag ten grondslag aan de 1-2, waarna een strafschop de wedstrijd besliste: 1-3.

Door die nederlaag zakte BAS naar een vierde plaats en zag het dat het gat naar ZAC opliep naar zeven punten. De Zwollenaren hebben zelfs nog een wedstrijd tegoed, waardoor BAS zich voorlopig moet richten op een plaats in de subtop van 3C.