Lejon Bruinekreeft
Lejon Bruinekreeft ©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal versterkt koppositie door mooie overwinning op de nummer drie

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben goede zaken gedaan in de titelrace. In een fysieke, maar sportieve wedstrijd won de kersverse sportploeg van het jaar met 28-20 van concurrent Phoenix.

Tegenstander Phoenix bezette na zes speelrondes de derde plek achter Kios en koploper ASVD. De thuisploeg begon sterk en pakte direct een 2-0 voorsprong. Hierna ontregelde Phoenix met sterke rebounds de aanval van ASVD. Na een kwartier spelen keken de Drontenaren dan ook tegen een 5-9 achterstand aan.

Dit was het moment voor ASVD/PV Systems om een tandje bij te schakelen. De achterstand werd gerepareerd en via 9-9 zochten de ploegen met een 12-10 ruststand de kleedkamers op.

Veel strijd

Na rust maakte de ploeg uit Zoetermeer het eerste doelpunt. Door veel strijd te leveren en op de juiste momenten te scoren gaf ASVD de gasten niet de kans terug in de wedstrijd te komen.

Het gat bleef echter een groot deel van de tweede helft drie doelpunten. Hierdoor bleef de spanning aanwezig. Pas in de slotfase was het verzet gebroken en liep ASVD uit naar een riante 28-20 overwinning

Tevreden

Wilbert Leendertse was tevreden: ,,Wij begonnen onrustig en dit resulteerde in slordige en onrustige aanvallen. De doelpunten bleven hierdoor uit hierdoor keken we tegen een 9-5 achterstand aan. Vanaf dat moment werden we echt wakker en konden ons eigen spel beter vinden."

,,Nog voor rust herstelden we onze achterstand en de tweede helft geven we dit niet meer uit handen. Een sportieve strijd leverde dit wel op tegen een sterke tegenstander. Een knappe collectieve overwinning.”