Britt Kok en Kimberley Olieman op de 100 meter rugslag.
Britt Kok en Kimberley Olieman op de 100 meter rugslag. eigen foto

Myrthe Dam, Lotte Klaver, Danique en Ilmar Stoop winnen goud namens Zuiderzeezwemmers

ZWOLLE - Tijdens het KNZB junioren-, jeugd- en seniorencircuit plaatsten veertien Zuiderzeezwemmers zich voor finales. Zij sleepten daarmee 8 medailles binnen. Myrthe Dam, Lotte Klaver, Danique en Ilmar Stoop wonnen goud, zilver was er voor Hilde Jonkman, Cynthia Smit en Suzanne Vesseur en brons voor Joep Versluis. Wendy Kasteel en Kimberley Olieman belandden met mooie pr’s net naast het podium en werden beiden vierde.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Twintig zwemmers van de Drontense zwemvereniging namen deel aan de circuit wedstrijden in Zwolle, waar zij het op namen tegen de zwemmers van de clubs uit Emmeloord, Hardenberg, Zwolle, Zwartsluis, Dedemsvaart, Raalte en Nunspeet. De zwemmers van ZZZ zetten weer geweldige prestaties neer en zwommen met elkaar 39 pr’s, de gemiddelde prestatie lag ruim boven de 100%, een bijzonder goede score voor deze groep zwemmers die in leeftijd varieerden van 11 t/m 27 jaar.

De grootste verbeteringspercentage was voor Lotte Klaver die haar 200 meter vrijeslag aanscherpte met ruim 26 seconden, gevolgd door Ilmar Stoop die zijn 200 meter vlinderslag met ruim 17 seconden verbeterde en Iris Kasteel die haar 200 meter vrijeslag met 18 seconden wist te verbeteren.

Finaleplaatsen

De Circuit wedstrijden starten met voorrondes van 4 langere afstanden (200 en 400 meter), als je je hierop bij de beste 8 weet te zwemmen in je leeftijd categorie, mag je starten in de finales, waar de afstand dan de helft van de afstand in de voorrondes is. De finales vinden aan het einde van de wedstrijd plaats.

Myrthe Dam plaatste zich met een enorme voorsprong op de 400 meter wissel in 6.11.76 voor de finale 200 meter wissel, waarop ze ook 1e wist te worden in een tijd van 2.52.57. Lotte Klaver werd 1e op de 200 meter vrijeslag in haar giga pr van 2.30.21, hiermee plaatste zij zich voor de finale 100 meter vrijeslag, waarmee ze weer 1e werd in 1.06.67.

Danique Stoop won de 400 meter wisselslag in 5.18.45 en werd in de finale op de 200 meter wissel wederom 1e in een tijd van 2.27.45. Ilmar Stoop won de 200 meter vlinderslag in 2.27.78 een enorme verbetering en werd ook 1e in de finale op de 100 meter vlinder in een pr van 1.04.07. Hilde Jonkman werd 2e op de 200 meter vrij in 2.26.78 en wist in haar finale 100 meter vrij weer 2e te worden in een tijd van 1.05.36.

Cynthia Smit zwom zich op de 200 meter vrij naar een 2e plaats in 2.19.49, in de finale 100 meter vrij wist ze wederom 2e te worden ze deed dat in een tijd van 1.01.57. Suzanne Vesseur werd 6e op de 200 meter vrijeslag in 2.36.86, maar wist zich in de finale 100 meter vrij naar het zilver te zwemmen in een tijd van 1.08.17.

Voor Joep Versluis was er zowel in de voorrondes op de 200 meter school in een flink pr, als in de finale op de 100 meter school een derde plaats in respectievelijk 2.55.78 en 1.23.39.

Justin de Boer werd zowel op de 200 meter school (3.32.13) als op de 100 meter in de finale 6e met een prachtig pr van 1.40.59. Jesper Dinger zwom zich in een mooi pr van 3.03.92 op de 200 meter school naar een 2e plaats, op de 100 meter school in de finale werd hij 5e in een pr van 1.26.67. Niels Doppenberg werd hier 8e op de 200 meter in 3.40.03 en 7e op de 100 meter in 1.46.85.

Wendy Kasteel zwom zich in de voorrondes heel netjes in een geweldig pr naar een 2e plaats op de 200 meter vrijeslag, in de finale kwam ze ondanks haar pr net te kort voor een podium plaats, ze zette een tijd neer van 1.09.89. Britt Kok zwom zich zowel op de 200 als op de 100 meter vrijeslag naar een 8e plaats in respectievelijk 2.43.73 en 1.14.11.

Kimberley Olieman won in de voorrondes na een spannende race de 200 meter vrijeslag in haar leeftijd categorie in 2.46.57 met een prachtig pr, op de 100 meter vrij in de finale zwom ze weer een pr van 1.18.95, maar dit was net niet genoeg om een medaille binnen te halen, ze werd vierde.

PR’s en hoge klasseringen

Ook op de gewone programma nummers werden er hoge klasseringen behaald en prachtige pr’s gezwommen. Joep Versluis won de 100 meter vrij in een pr en werd 3e op de 50 meter school, Ilmar Stoop was het snelst op de 100 meter vrij en hij werd 2e op de 50 meter vrij, Danique Stoop won overtuigend en zette een prachtige tijd neer op haar 50 meter vlinder en Cynthia Smit won de 100 meter rug.

Kimberley Olieman zwom alle vier haar afstanden persoonlijk en ze werd 2e op de 50 en de 100 meter rug. Britt Kok werd 2e in een pr op de 50 meter vlinder en zwom ook een mooi pr op de 100 meter rug, Lotte Klaver won de 50 meter vlinder met een mooie voorsprong en werd 3e op de 100 meter rug.

Wendy Kasteel verbeterde al haar tijden (4 stuks) en werd 3e op de 50 meter vlinder, zusje Iris zwom drie pr’s en werd 4e op de 50 meter vlinder. Hilde Jonkman won de 100 meter rug en werd 2e op de 50 meter rug, op de 50 meter vlinder zette ze de 4e tijd neer. Mandy Hagting liet mooie pr’s noteren en Thijs Fintelman wist zijn drie afstanden ook flink aan te scherpen.

Jesper Dinger zwom zich naar een 3e plek op de 50 meter school, Myrthe Dam werd 4e op de 50 meter vlinder en Justin de Boer zwom prachtige pr’s op de 50 en 100 meter vrijeslag. Eva Arkenbout verbeterde haar 50 meter rug flink en Renske van Aalst zwom een prachtig pr op haar 200 meter vrij.

Tot slot was er voor Tibeau Sijtsma een mooie nieuwe tijd op de 200 meter school, waar hij de volgende keer de strijd weer mee aan kan gaan. Al met al hebben de Zwemmers van ZZZ weer een geweldige vooruitgang geboekt, met dank aan hun goede trainingsinzet.