De firma Bol aan De Noord in Dronten.
De firma Bol aan De Noord in Dronten. Google StreetView

Bol wil best verhuizen om aan De Noord ruimte te maken voor nieuw gemeentehuis

Algemeen

DRONTEN - De firma Bol heeft de gemeente Dronten aangeboden om te verhuizen van De Noord naar industrieterrein De Poort. Directeur Lambert van Ommen denkt daarmee verschillende vliegen in één klap te slaan: de vrijkomende ruimte is geschikt voor een nieuw gemeentehuis, De Noord wordt bevrijd van ongewenste winkels en het parkeerprobleem bij het station kan worden opgelost.

Bol Beheer BV is eigenaar van een flinke lap grond aan De Noord. Het bedrijf toont zich in een brief aan het gemeentebestuur bereid om te verhuizen: ,,Dan kan het gemeentehuis op onze locatie worden gebouwd.”

Winkels De Noord

De groothandel op het gebied van brandstoffen, smeermiddelen, gassen en installaties is ook eigenaar van het naastgelegen perceel van kringloopwinkel It’s. Het bedrijf wil eventueel ook deze grond opgeven. Daarmee komt men de gemeente tegemoet. In de visie van B en W moeten de winkels, die nu nog aan De Noord gevestigd zijn, immers op den duur verhuizen naar Business Zone Delta.

Het toeval wil dat uitgerekend de firma Bol eigenaar is van maar liefst 11.000 vierkante meter grond op Business Zone Delta. Deze grond heeft al de bestemming ‘detailhandel’. Dit perceel ligt aan de Rivierendreef bij de entree van het bedrijventerrein, grenzend aan het tankstation.

Samenwerking

Een verhuizing zou Bol ook zelf goed uitkomen. Het bedrijf is onlangs een samenwerking aangegaan met de firma Van Staveren uit Emmeloord. De nieuwe BV wil bij voorkeur in Dronten gevestigd blijven, maar vraagt zich door alle ontwikkelingen af of de huidige locatie de meest geschikte is.

Door zelf naar De Poort te gaan en de detailhandel te verplaatsen naar de Rivierendreef denkt Bol iedereen te helpen. In zijn brief aan het gemeentebestuur schrijft Van Ommen: ,,Wij menen er goed aan te doen u te attenderen op de mogelijkheden die kunnen bijdragen aan de verwezenlijking van uw en onze ambities en plannen.”

Nota detailhandel gemeente Dronten

Verbouwing gemeentehuis