Voormalig BAS-voetballer Alessio da Cruz beleeft droomdebuut bij Spezia Calcio

LA SPEZIA - Alessio da Cruz beleefde het afgelopen weekeinde een droomdebuut bij zijn nieuwe club Spezia Calcio in de Italiaanse serie B. De oud-speler van BAS Voetbal kwam in de 61ste minuut als invaller in het veld en scoorde drie minuten later uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker. De wedstrijd tegen Venezia eindigde in 1-1.

De 22-jarige aanvaller maakte deze zomer de overstap van Novara (serie B) naar Parma. Daar maakte bij weliswaar zijn debuut in de serie A, maar de club besloot hem tijdens de winterstop toch uit te lenen aan Spezia Calcio, een subtopper in de ‘eerste divisie’.

De Cruz voetbalde tot zien tiende bij BAS. Daarna speelde hij voor Ajax, Almere City en maakte hij bij FC Twente zijn eredivisiedebuut. Via FC Dordrecht belandde hij anderhalf jaar geleden in Italië.