Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente krijgt bijna 1,2 miljoen euro toe bij overdracht wegen Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Gedeputeerde Staten gaan akkoord met de overdracht van de Swifterringweg en de Biddingweg aan de gemeente Dronten. De gemeente krijgt van de provincie bijna 1,2 miljoen euro toe.

De gemeente wil de beide wegen graag hebben vanwege de woningbouw in de toekomstige wijk Swifterbant-zuid. Als de gemeente eigenaar wordt, kan de maximum snelheid worden teruggebracht van 80 naar 50 kilometer per uur.

Win-winsituatie

Wethouder Irene Korting (VVD) zei in september nog, dat ze erop rekende dat de gemeente ruim 850.000 euro toe zou krijgen van de provincie. Ze sprak toen al van een ā€˜win-winsituatieā€™. Gedeputeerde Staten hebben deze week besloten om nog eens ruim drie ton extra te schenken. Dit geld acht de provincie nodig om beide wegen in ā€˜acceptabele onderhoudstoestandā€™ te kunnen brengen.

Beide wegen worden niet in zā€™n geheel overgedragen aan de gemeente. Voor de Swifterringweg gaat het om het gedeelte gelegen op het grondgebied van Dronten, voor de Biddingweg betreft het ā€™t deel ten noorden van de Overijsselseweg.

Swifterbant-zuid

Biddingweg

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 6 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 7 uur geleden