Opnieuw een inloop over ophoging Drontermeerdijk, deze keer in gemeentehuis

Algemeen

DRONTEN - De Drontermeerdijk wordt vanaf volgend jaar over een lengte van drie kilometer met 2,5 meter opgehoogd. Waterschap Zuiderzeeland hield daarover anderhalf jaar geleden al een informatieavond. Op maandag 11 februari volgt er een tweede inloop: vanaf 16 uur in het gemeentehuis in Dronten

Het gaat om het gedeelte van de dijk vanaf de Roggebotsluis in de richting van Elburg. De werkzaamheden starten in 2020 en zijn in 2022 afgerond.

Droge voeten houden

„De Drontermeerdijk moet worden versterkt en opgehoogd zodat in 2022 bij extreme omstandigheden het hoogwater van de IJssel via het Reevediep sneller en veiliger wordt afgevoerd naar het IJsselmeer”, meldt het project Ruimte voor de Rivier, „Door de dijk te verhogen en te versterken houdt Flevoland droge voeten en voldoet de Drontermeerdijk aan de wettelijk gestelde richtlijnen.”

„Het project is nu in de fase dat de officiële besluitvorming van start gaat”, aldus het waterschap, „Wij vinden het belangrijk om hierover in contact te zijn met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden.”

Ophogen Drontermeerdijk


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 4 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden