Rodee Voortman
Rodee Voortman Ā©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal blijft na ā€˜demonstratiewedstrijdā€™ ongeslagen in de zaal

HOUTIGEHAGE - De korfballers van ASVD hebben ook de zevende wedstrijd van de zaalcompetitie gewonnen en blijven daardoor koploper. WĆŖz Handig uit Rottevalle bleef tot 6-6 bij. Daarna was het groen-wit wat de klok sloeg. Eindstand: 21-32.

De Drontenaren zijn inmiddels favoriet voor de titel, maar beseffen dat KIOS uit Ruinerwold slechts twee punten minder heeft en al haar wedstrijden soeverein wint. De ploeg kan zich dus geen verslapping veroorloven.

Vloeiende aanvallen

ā€žVandaag ging het bij vlagen uitstekendā€, zag hoofdtrainer Wilbert Leendertse, ā€žVloeiende aanvallen met veel bewegende rebounds werden bekroond met scores. Ik zat niet alleen als coach op de bank maar ook als liefhebber.ā€

?In eerste instantie leek ASVD/PV Systems vanaf het beginsignaal het heft in handen te nemen. Al snel stond er een 1-4 op het scorebord. Maar WĆŖz Handig knokte zich terug tot 6-6. Daarna werd het verschil duidelijk. Lange Drontense aanvallen leidden tot doelpunten en bij 10-14 werd de rust bereikt.

Demonstratiewedstrijd

De tweede helft had het niveau van een geslaagde demonstratiewedstrijd. WĆŖz Handig besefte dat een goed resultaat er niet in zat, maar brak het korfbal niet af en bleef met open vizier strijden. Omdat het tempo hoog bleef kon ASVD vanuit het collectief prachtige aanvallen opzetten die hun weerga niet kenden.

Het schotpercentage was niet eens zo hoog, maar door de ā€˜vliegendeā€™ rebounds kon men steeds herhalen. En zo genoot het Friese publiek van twee teams die op tempo speelden. Daar waar ASVD vanuit de combinatie mooie dingen liet zien deed WĆŖz Handig dat met individuele hoogstandjes. Het doelpuntrijke duel werd afgesloten bij 21-32.