Ryan Nijboer na de winst in Alphen aan den Rijn.
Ryan Nijboer na de winst in Alphen aan den Rijn.

Ryan Nijboer wint wildcard voor kwalificatiewedstrijden Ahoy-tennistoernooi

Sport

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ryan Nijboer heeft de zogenaamde ‘Supermatch’ gewonnen en krijgt daarmee een wildcard voor de kwalificatie voor het tennistoernooi in Ahoy. Het 19-jarige tennistalent uit Dronten won de finale van het pre-kwalificatietoernooi tegen Jesper de Jong in de tiebreak van de derde set.

Nijboer kan terugkijken op een spectaculaire finale van de Supermatch. „Er stond veel spanning op de wedstrijd, het was misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden die ik gespeeld heb. Ik ben enorm trots dat ik op het kwalificatietoernooi mag spelen."

„De tegenstanders daar zijn natuurlijk ongelofelijk sterk, maar dat is alleen maar mooi. Het biedt mij de unieke kans om op het allerhoogste niveau te tennissen en dat is een verrijking van mijn carrière.”

Acht talenten

Tijdens de Supermatch deden acht van de grootste talenten van Nederland een gooi naar een plaats op dit prestigieuze tennistoernooi. Die talenten waren uitgenodigd door toernooidirecteur Richard Krajicek en bondscoach Paul Haarhuis.

Nijboer veroverde vandaag niet alleen een plaats voor de kwalificatie, maar won ook een bedrag van 7.500 euro en een trainingssessie met een topspeler en een sessie met een topcoach.

Supermatch
Uitslag finale

  • Ryan Nijboer - Jesper de Jong 4-6, 7-5, 7-6 (4)

Uitslagen halve finale

  • Ryan Nijboer - Len Schouten 3-6, 6-3, 7-5?
  • Jesper de Jong - Zachary Eisinga 6-2, 6-2

Uitslagen kwartfinale

  • Ryan Nijboer - Amadatus Admiraal 6-3, 6-3?
  • Len Schouten - Igor Straatsma 3-6, 6-1, 6-4?
  • Zachary Eisinga - Sidané Pontjodikromo 6-1, 6-4?
  • Jesper de Jong - Daniël de Jonge 6-3, 6-4