Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Voorstanders Lidl zetten petitie weer online: ,,Ons geluid niet laten ondersneeuwen”

Algemeen

DRONTEN - De voorstanders van de komst van een Lidl-supermarkt naar Dronten-west hebben hun petitie weer online gezet. ,,Om ‘ons geluid’ niet onder te laten sneeuwen is het belangrijk dat we ons blijven laten horen”, schrijven ze.

De heren Boersma en Zonneschijn hebben in 2017 een petitie gehouden om het belang van de komst van de Lidl te onderschrijven. De honderden handtekeningen zijn indertijd overhandigd aan de gemeenteraad.

Gemeenteraad

Komende donderdag (31 januari) neemt de gemeenteraad wellicht opnieuw een besluit over de Lidl. Beide heren hebben de indruk dat de tegenstanders te veel aandacht krijgen en hebben daarom hun petitie nogmaals online gezet. ,,Want er komen veel reacties per mail binnen van mensen die de petitie alsnog willen ondertekenen”, zo luidt de motivatie.

De actievoerders schrijven: ,,Het lijkt er op dat het plan doorgeschoven wordt tot na de zomer. Besluitvorming duurt lang en men bedenkt steeds meer argumenten om de Lidl in Dronten-west tegen te houden. Hierbij roepen de tegenstanders steeds harder dat een Lidl in Dronten-west slecht is voor de economie (lees: de ondernemers in het centrum van Dronten) en voor Swifterbant.”

Voorstanders van de komst van de Lidl worden door Boersma opgeroepen om donderdag naar de gemeenteraadsvergadering te gaan: ,,Om zo een signaal af te geven van de betrokkenheid van ons als bewoners naar de gemeenteraad toe.”

Nota detailhandel gemeente Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden