Winkeliers stoppen sponsoring; Koningsdag en Sinterklaasintocht staan op de tocht

Algemeen

DRONTEN - Het is twijfelachtig of de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas in Dronten dit jaar door kunnen gaan. Dat schrijft de stichting STADronten in een brief aan de gemeenteraad. De reden: de ondernemers in winkelcentrum Suydersee hebben hun financiële bijdrage aan beide evenementen per direct stopgezet.

Kort briefje

De winkeliers worden vertegenwoordigd door stichting DOES. Deze stichting steunde beide evenementen tot vorig jaar vanuit de opbrengst van de reclamebelasting. Zowel de viering van Koningsdag als de Sinterklaasintocht werden gesponsord met 3.250 euro. In heel kort, zakelijk briefje aan STADronten heeft DOES haar drastische maatregel toegelicht.

DOES meldt dat de opbrengsten van de reclamebelasting zwaar tegenvallen. In hun briefje aan de evenementenstichting schrijven de winkeliers daarover: ,,De gemeente is helaas niet bereid het ontstane tekort voor ons op te vangen. Wij kunnen dan ook niet anders dan u berichten dat wij voor 2019 vanwege een tekort aan financiële middelen genoodzaakt zijn de bijdrage aan uw stichting te beëindigen.”

Organisatie heroverwegen

STADronten omschrijft de brief als: ,,Een onaangename verrassing.” De stichting is al volop bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag en Sinterklaas: ,,We zijn genoodzaakt om de organisatie hiervan per direct te heroverwegen vanwege het gat in onze begroting dat is ontstaan.”

De hoop is nu gevestigd op de gemeente. STADronten wil graag met de gemeente in overleg om te kijken wat er nog mogelijk is: ,,Want zonder de financiële bijdrage van DOES is het doorgaan van beide evenementen uiterst onzeker, zo niet onmogelijk.” Ze wijzen erop dat juist de winkeliers profiteren van de reuring, die in het centrum ontstaat vanwege beide evenementen.

Koningsdag en Sinterklaas in Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden