MediaMarkt Almere.
MediaMarkt Almere. Google StreetView

MediaMarkt mag nog wel naar De Rede; caravans, motoren en woninginrichting niet

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraad heeft gisteravond een stokje gestoken voor de vestiging van ‘perifere detailhandel’ aan De Rede in het centrum van Dronten. Een bruidsmodezaak of een MediaMarkt zijn in de toekomst nog wèl welkom aan De Rede, een auto-, motoren-, caravan- of meubelzaak niet.

Geen Scapino

B en W vinden dat De Rede niet langer een winkelstraat moet zijn. Het betekent dat de Scapino zou moeten verdwijnen. Tegelijkertijd laat het college de deur op een kier staan voor de zogenaamde ‘perifere detailhandel’.

De gemeenteraad was het daar gisteravond niet mee eens. Het gemeentebestuur heeft in haar winkelvisie geschreven dat de grote winkels geconcentreerd moeten worden rond de Rivierendreef (Business Zone Delta) en Saskia Veldman (VVD) wilde geen uitzondering maken voor De Rede.

Verkeersoverlast

De motie van Veldman was vooral ingegeven door zorgen over verkeersoverlast. Ze wees erop dat de parkeergelegenheid aan De Rede beperkt is en ze is bang voor overlast door laden en lossen aan de achterliggende Walvisstraat.

Wethouder Irene Korting (ook VVD) gaf niet meteen toe. Zij wil, als zich een belangstellende ondernemer aandient, graag de mogelijkheden aan De Rede bekijken: „Met inachtneming van de openbare ruimte.”

MediaMarkt

Wat volgde was een discussie over welke winkels nu wel en welke niet onder ‘perifere detailhandel’ vallen. Uiteindelijk was iedereen het erover eens dat bijvoorbeeld een MediaMarkt en een grote zaak voor bruidsmode er niet onder vallen en zaken voor bijvoorbeeld auto’s, motoren, caravans en meubels wel.

De gemeenteraad ging vervolgens unaniem akkoord met het voorstel van Saskia Veldman. En dus is De Rede vanaf nu verboden gebied voor perifere detailhandel.

Nota detailhandel gemeente Dronten

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden