Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Knipscheer mag geen puin breken in Dronten: Waarom niet naar Almere gebracht?

Algemeen

DRONTEN - De firma Knipscheer Infrastructuur heeft de afgelopen drie jaar puin verzameld aan de Bedrijfsweg in Dronten. Zelfs bij de Raad van State heeft het bedrijf deze week echter geen vergunning gekregen om alvast wat puin te breken. Knipscheer had er volgens de voorzieningenrechter ook voor kunnen kiezen om het puin niet naar Dronten te vervoeren, maar naar haar vestiging in Almere, waar puin wèl mag worden gebroken.

De vergunning voor de mobiele puinbreker van Knipscheer is al jarenlang een heet hangijzer. Na klachten over geluidsoverlast besloot de gemeente Dronten vorig jaar niet mee te werken. „Die vergunning is voor ons van levensbelang”, reageerde directeur René Knipscheer.

Perceel ligt vol

Bij de Raad van State heeft Knipscheer uiteindelijk een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ gevraagd. Het verzoek is om maximaal twaalf dagen per jaar puin te mogen breken in Dronten: „Want het perceel ligt momenteel vol met puin dat de afgelopen drie jaar verzameld is en dat gebroken moet worden.”

De voorzieningenrechter spreekt zich niet uit over de kern van de zaak: de vraag of Knipscheer wel of niet in aanmerking komt voor een omgevingsvergunning. Alleen het verzoek om voorlopig puin te mogen breken is behandeld en daarin krijgt Knipscheer dus nul op het rekest.

Knipscheer Infrastructuur