tekening van de toekomstige situatie bij Roggebot.
tekening van de toekomstige situatie bij Roggebot. Provincies Flevoland en Overijssel

Gemeente Dronten legt zich neer bij 7 meter hoge brug bij Roggebot en enkelbaans Hanzeweg

Algemeen

DRONTEN - De nieuwe brug bij Roggebot blijft 7 meter hoog en de Hanzeweg wordt niet verdubbeld. De gemeente Dronten heeft zich daarbij neergelegd.

Voor een goede doorstroming van het verkeer tussen Dronten en Kampen hebben onder andere Ondernemersvereniging De Driehoek gepleit voor een hogere brug en een verdubbeling van de weg. VVD-wethouder Irene Korting heeft zich er inmiddels bij neergelegd dat die hogere brug er niet komt: ā€žWe hebben gesprekken gevoerd met beide provincies waaruit blijkt dat verder verhogen, gelet op de fysieke omstandigheden, niet mogelijk is.ā€

Verdubbeling Hanzeweg

Ook de verdubbeling van de Hanzeweg zit er nog niet in. Wel wordt die verdubbeling meegenomen in het bestemmingsplan, zodat deze in de toekomst vlot gerealiseerd kan worden. ā€žWe willen de mogelijkheden voor een dubbele rijbaan openhoudenā€, reageert wethouder Korting, die ook aandacht heeft gevraagd voor de voetgangersstromen van het AZC en de bereikbaarheid van de volkstuinen.

De aanpak van verkeersknooppunt Roggebot is een gezamenlijk project van Overijssel en Flevoland. Gedeputeerde Staten van beide provincies hebben het ā€˜plan in hoofdlijnenā€™ inmiddels vastgesteld. Dit is gebeurd in samenwerking met de gemeenten Dronten en Kampen.

16 bezwaarschriften

Tegen het voorlopige plan waren 16 bezwaarschriften ingediend. Deze bezwaren hebben volgens de provincies geleid tot enkele verbeteringen van het plan: ā€žEĆ©n van de verbeteringen: de fietsroute tussen de Roggebotsluis en Kampen wordt aangelegd als een vrijliggend fietspad. Dit maakt de route voor fietsers nog veiliger.ā€

In de komende periode worden alle wettelijke procedures doorlopen. Dan worden er ook afspraken gemaakt voor het openen van de brug tijdens spitstijden van het autoverkeer.

Eind 2022 klaar

De daadwerkelijke werkzaamheden starten in 2020 en moeten eind 2022 klaar zijn. De nieuwe brug komt naast de huidige brug en deze blijft dienst doen tot de nieuwe situatie klaar is.

Knooppunt Roggebot

Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 22 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden
Rivierduinpad
Niet alleen Tulpenroute voert langs bloeiende tulpen, ook het Rivierduinpad 23 uur geleden