Etalagestickers in Swifterbant.
Etalagestickers in Swifterbant. © Fotostudio Wierd

Grote foto’s voor etalages van lege winkels Swifterbant: „Moet aantrekkelijker worden”

Swifterbant

DRONTEN - Op initiatief van Dorpsbelangen zijn de leegstaande winkelpanden in Swifterbant beplakt met foto’s. Het gaat om kenmerkende foto’s van Swifterbant, gemaakt door Kobi Jansingh, Hans Oosterhout en Sandra Cryns.

„We moeten wat doen aan die kale aanblik van de winkels”, zo motiveert Sandra Nobel van Dorpsbelangen het plan voor de stickers, „Het moet veel aantrekkelijker worden, wil je ervoor zorgen dat de mensen hun boodschappen in het eigen dorp blijven doen.”

Vol enthousiasme

Het plan werd vorig jaar aangekaart bij wethouder Irene Korting. „Zij is er meteen vol enthousiasme mee aan de slag gegaan”, aldus Nobel. De winkeliersvereniging is vervolgens aangehaakt en de stickers zijn betaald door de gemeente Dronten: „Het is echt een mooie samenwerking van verschillende instanties.”

Donderdagmiddag zijn de eerste ruiten beplakt door Irene Korting (gemeente), Desiree Manders, Michiel Tietema (winkeliersvereniging) en Trudi Scheepers (Dorpsbelangen).

Mooie omgeving

Trudi Scheepers: „Door foto’s te gebruiken van activiteiten met de Vereniging van Dorpsbelangen kunnen we laten zien wat er allemaal gebeurt in Swifterbant. Hoe mooi de omgeving is en welke activiteiten er worden georganiseerd.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden