De Rede in Dronten
De Rede in Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente kijkt kritisch naar De Rede: „Dubbel zoveel verkeer als op Walvisstraat”

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten kijkt serieus naar het omdraaien van de rijrichting op De Rede. Deze suggestie is gedaan door omwonenden. Op 25 februari gaat de gemeente erover in gesprek met alle betrokkenen.

De gemeente is ontevreden over de verkeerssituatie op De Rede. „Uit metingen blijkt dat op De Rede ongeveer dubbel zoveel verkeer rijdt als in dezelfde richting op de Walvisstraat”, schrijft de gemeente in haar verslag van de bespreking van december, „Dit is niet gewenst. De Walvisstraat is namelijk qua profiel geschikter om dit verkeer af te wikkelen.”

Gert-Jan Hakkers, verkeerskundige gemeente Dronten: „Er zit momenteel meer verkeer op De Rede dan wenselijk is. Het is de bedoeling om daar een oplossing voor te zoeken. Die moet vooral worden gevonden in het verbeteren van de Walvisstraat.”

De andere kant op

Omwonenden hebben het plan geopperd om van De Rede een eenrichtingsstraat de andere kant op te maken. Auto’s zouden dan kunnen inrijden vanuit De Oost.

Aan de andere kant, bij Kerremans Makelaardij en het gemeentehuis, zou het autoverkeer dan alleen rechtsaf mogen slaan. Hierdoor is er in de bocht bij de Open Hof geen overstekend autoverkeer meer. Ze denken dat dit de veiligheid bevordert. Auto’s die toch linksaf willen, moeten dan even verderop een rondje maken op de rotonde.

Aansluiten op Meerpaalplein

De gemeente streeft niet alleen naar minder verkeer op De Rede, maar ook naar een betere ‘beeldkwaliteit’: „De bedoeling is om een betere aansluiting op het Meerpaalplein te krijgen.”

Zo ligt er onder andere een plan om het voetpad aan De Rede te herstraten. De tegels worden dan vervangen door een gebakken klinker, dezelfde klinker die ook in winkelcentrum Suydersee is gebruikt.

Dossier omleggen De Zuid

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden