Robbin Posthuma wordt van het veld gedragen.
Robbin Posthuma wordt van het veld gedragen. maartenheijenk.nl

Posthuma lang aan de kant met bandletsel: "Vrees dat het einde seizoen is"

Sport

SWIFTERBANT - Swift '64 moet het mogelijk de rest van het seizoen doen zonder aanvoerder Robbin Posthuma. Hij viel uit tijdens de verloren derby tegen BAS en naar nu blijkt met zwaar enkelbandletsel. "Ik vrees dat het einde seizoen is", vertelt de captain.

Posthuma klapte tijdens de derby tegen BAS vol door zijn enkel. "Ik maakte eigenlijk zelf de overtreding. Ik ging op zijn voet staan en daardoor ging ik vol door mijn enkel. Ik voelde direct dat het niet goed was", zegt de aanvoerder, die enkele weken later de diagnose kreeg. "Mijn enkelbanden zijn gescheurd en daarbij zijn stukjes bot losgeraakt. Ik zit nu in het gips en dat duurt nog vier weken."

Na die periode is Posthuma er nog niet. Hij moet het dan rustig gaan belasten, waardoor je zo nog een paar weken kwijt bent. "Als ik goed mijn best doe, dan kan ik misschien de laatste wedstrijd van de competitie weer meedoen. Maar als het nergens meer om gaat, is het slimmer om rustig aan te doen. Met dit soort blessures is het gevaarlijk om te snel te beginnen."

Wisselvallig

Swift moet het dus tegen VSW doen zonder haar aanvoerder en dat terwijl de ploeg het al zo lastig heeft. "Het is wisselvallig", concludeert Posthuma. "Het valt ook wel wat tegen ja. We hebben een nieuwe trainer en er zijn veel jongens uit de jeugd gekomen, waardoor we aan elkaar moeten wennen. Dat heeft meer tijd nodig dan gedacht. Op dit moment is het niet realistich om te zeggen dat we nog bovenin mee gaan doen. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd."

En dus gaat de blik op VSW, de huidige nummer elf van de derde klasse C. Posthuma: "VSW neemt het vechtvoetbal soms iets te letterlijk en wij hebben geen spelers die dat ook kunnen. Als je snel scoort, dan kun je tegen VSW uitlopen, maar anders wordt het lastig. Zoals in de uitwedstrijd, toen we er niet door kwamen. Snel scoren zou dus mooi zijn."

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - KHC

14.30 uur BAS - Olympia '28

14.30 uur Reaal Dronten - VEVO

15.00 uur Swift '64 - VSW