Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS wacht spetterende apotheose na gelijkspel tegen Olympia '28

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS is zaterdag tegen Olympia '28 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Een doelpunt van Mike Geres bracht de Biddinghuizenaren nog aan de leiding, maar die treffer was niet voldoende voor drie punten.

Een gemiste kans voor de derdeklasser, aangezien zowel op de ranglijst als in de tweede periode de concurrentie ook niet tot zeges kwam. Rouveen speelde gelijk, dat gold ook voor Zwolsche Boys, maar dus ook BAS kreeg het niet voor elkaar te winnen. Mike Geres opende tegen Olympia nog wel de score, maar het lukte niet om die zege over de streep te trekken.

In de tweede helft zagen de supporters aan beide kanten wat kansen, maar lang bleef een volgend doelpunt uit. Namens BAS kregen onder andere Sam Lagerweij en Stefan Tolhoek wat mogelijkheiden, waarna het doelpunt toch aan de andere kant viel. Uit een strafschop maakte Olympia een kwartier voor tijd de 1-1 en daar bleef het bij.

Tweede periode

De strijd om de tweede periode krijgt daardoor een heerlijke slotdag. BAS verspeelde punten, maar dat gold ook voor Rouveen, waardoor het aankomt op de laatste speelronde. Op zaterdag 30 maart spelen de kemphanen hun laatste wedstrijd in de tweede periode. BAS gaat dan op bezoek bij Hatto Heim, terwijl Rouveen afreist naar VSW. Het puntentotaal is gelijk, het doelsaldo is op dat moment beslissend.