Reaal-trainer Carl Aventurin.
Reaal-trainer Carl Aventurin. Ā©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten moet na 'rare wedstrijd' meerdere erkennen in VEVO

DRONTEN - Reaal Dronten is zaterdag met 1-3 onderuit gegaan tegen VEVO. "Een rare wedstrijd, waarin wij van onszelf hebben verloren. We hebben onder ons kunnen gespeeld", vindt trainer Carl Aventurin.

De coach zag naar eigen zeggen een rare wedstrijd, waarin ook de scheidsrechter een hoofdrol speelde. "Aan beide kanten viel een rode kaart (Branko Huiberts namens Reaal, red.) en er werden ook veel gele kaarten uitgedeeld. We hebben er zeker niet door verloren, maar hij was ook de draad kwijt. Dat heeft toch invloed op spelers", weet Aventurin.

Reaal kwam via Nordin Hettinga nog terug tot 1-2, maar het lukte niet meer om langszij te komen. Daardoor ontstond er voor de Drontenaren een gapend gat met de top op de ranglijst. "Ik hoop nog wel aan te kunnen haken bij de nummer drie, want we komen iedereen nog tegen. Misschien kunnen we dan nog meedoen om een vervangende periodetitel."

Verslag van Reaal Dronten:

Een ondermaats en onthutsend Reaal Dronten verliest in een rare en knotsgekke wedstrijd vooral van zichzelf en gaat teleurstellend met 1-3 onderuit tegen VEVO.

Op een paar goede momenten na lieten de Reaalisten zich vooral op het fysieke en mentale vlak aftroeven.

Er was met elf gele kaarten en twee rode kaarten een hoofdrol weggelegd voor de warrige scheidsrechter die met name in de tweede helft het spoor volledig bijster was.

Ondanks deze kaartenregen was dit niet de oorzaak van deze 1-3 nederlaag want de rood zwarte duivels speelden onder hun niveau en worstelden vooral tegen zichzelf.

Nadat in de beginfase aanvoerder Stefan Wermers niet meer verder kon viel in de slotfase ook nog eens nieuwkomer Roy Maljaars met een zware blessure uit waardoor Reaal deze wedstrijd met negen spelers zou eindigen.

Een wedstrijdverslag over een teleurstellende en deprimerende middag op sportpark De Munten met ook een vleugje goed nieuws!

• Roy Maljaars
  • Ayrton Neyenhuis (75e Charlean Kiziler)
  • Giovanni Wegman
  • Jeffrey van den Brakel
  • Nordin Hettinga
  • Danny Mol (62e Wil van der Zande).
  • Wissels: doelman Dean Bolink, Azad Abdullah, Wil van der Zande, Charlean Kiziler, Austin Nelson, Luc de Ridder en Kevin Dolman.
  • Geblesseerd: Ruben Geerts en Remco Drenth.
  • Gele kaarten: Barteld Hoekman, Mark de Ridder en Jeffrey van den Brakel.
  • Rode kaart: Branko Huiberts ( 80e minuut )

• Roald van Bessen
  • Wissels: Davey Kroes, Lars Riphagen en Karel de Velde.
  • Gele kaarten: Jordy Bijsterbosch, Gerben van der Scheer, Willem Rakhorst, William Riphagen, Pascal Colijn, Hugo Rakhorst en Rien de Velde.
  • Rode kaart: Jordy Bijsterbosch ( 2 keer geel )
  • Trainer: Jate Leerdam
  • Teammanagers: Arjan Bosman en Harrie de Weerd
  • Assistent scheidsrechter: Dirk Scholten

De scheidsrechter: Dhr. Richard Vinke uit Lelystad

Toeschouwers: 80

Nieuwe teammanager

Bij Reaal Dronten zat de nieuwe teammanager Wilma Snider in de dugout.

Zij vervangt Ron Bolink die eerder deze week vanwege drukke werkzaamheden besloot zijn taken neer te leggen.

Zij is de allereerste vrouwelijke elftalleider ooit bij het eerste team van Reaal Dronten en was eerder ook teammanager bij het inmiddels opgeheven tweede team.

Nieuwe verdediger

Verder stond zeer opvallend de nieuwkomer Roy Maljaars bij Reaal Dronten in de basis.

Deze noeste verdediger speelde ooit in de jeugd van Reaal en komt nu over van het opgeheven derde team van de buren Asv Dronten.

Deze week kreeg Roy Maljaars groen licht voor de overschrijving van de KNVB.

Helaas zou Roy Maljaars in de slotfase van deze wedstrijd geblesseerd uitvallen en is het nu afwachten hoe serieus deze blessure is.

De spelers Ruben Geerts en Remco Drenth zijn geblesseerd, maar met maar liefst zeven wisselspelers had Reaal Dronten een goedgevulde reservebank.

Beginfase

Voor ongeveer 80 toeschouwers verschenen beide teams op een zonovergoten sportpark De Munten aan de aftrap in Dronten West.

Er waren ook ongeveer twintig supporters uit Veessen meegekomen.

Eerder dit seizoen had Reaal de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen.

De gasten trokken meteen fel van leer en kregen in de beginfase drie corners te nemen.

In de 7e minuut moest Reaal doelman Barteld Hoekman gestrekt naar de hoek om een venijnig schot van Veessenaar Roald van Bessen onschadelijk te maken.

Na deze openingsfase nam Reaal Dronten het initiatief over en kwamen de eerste kansjes voor de rood zwarte duivels.

Hoogstandje

Rond de 15e minuut kreeg Reaal Dronten vanuit een onbedoelde voorzet een goede kans om op voorsprong te komen.

Op volle snelheid haalde Giovanni Wegman de achterlijn waarna hij vanuit een moeilijke hoek met een strakke voorzet de spits Nordin Hettinga probeerde te bereiken.

Diens voorzet kreeg een rare curve en ketste via de tweede paal terug in het veld, maar had een beter lot verdiend.

Stefan Wermers

In de 15e minuut bleef Reaal aanvoerder Stefan Wermers na een harde charge kermend van de pijn op de grond liggen.

Het rood zwarte boegbeeld kon niet meer verder en werd door Azad Abdullah vervangen.

Deze steunpilaar op het middenveld kampt met een trainingsachterstand maar viel uitstekend in.

Achterstand

Ondanks het optische veldoverwicht en een paar kleine kansjes kwamen de Reaalisten in de 20e minuut op een 0-1 achterstand.

Het stugge taaie en fysiek sterke VEVO loerde constant op de snelle counter en scoorde uit een corner het openingsdoelpunt.

Deze indraaiende corner veroorzaakte een rommelige onoverzichtelijke scrimmage voor het Reaal doel waar Veessenaar Rien de Velde het laatste zetje gaf voor de 0-1 voorsprong voor VEVO.

Plaagstootjes

De rood zwarte duivels probeerden zich te herpakken, maar pogingen van Roy Maljaars, Danny Mol en Giovanni Wegman leverden niets op.

Op aangeven van Giovanni Wegman werd Reaal spits Nordin Hettinga gevonden, maar VEVO doelman Youri Liefers greep goed in.

Dodelijk efficient

Met lange diepe ballen creeerde VEVO veel gevaar waarbij aanvaller Rien de Velde zijn harde kopbal tegen de paal uiteen zag spatten.

In de 30e minuut kwam VEVO via Rien de Velde op een 0-2 voorsprong.

Hier ging een communicatiefout tussen Reaal doelman Barteld Hoekman en verdediger Roy Maljaars aan vooraf.

Het was VEVO aanvaller Rien de Velde die alert reageerde en onmiddelijk met een strakke geplaatste schuiver in de verre hoek de 0-2 liet aantekenen.

Veerkracht

Na deze 0-2 achterstand vocht Reaal zich terug kwam er een goede sterke fase waarbij Reaal Dronten via Danny Mol, Nordin Hettinga en Jeffrey van den Brakel gevaarlijk werd.

De doelman van VEVO werd nu op de proef gesteld en moest in actie komen om Jeffrey van den Brakel en Nordin Hettinga af te kunnen stoppen.

In de 40e minuut scoorde Nordin Hettinga op aangeven van Azad Abdullah de bevrijdende 1-2 aansluitingstreffer.

Hier ging een fantastische oogstrelende Reaal aanval aan vooraf waarbij Jeffrey van den Brakel, Giovanni Wegman en Azad Abdullah bij betrokken waren.

Op volle snelheid glipte Azad Abdullah door de VEVO defensie om vervolgens met een perfecte voorzet Nordin Hettinga te lanceren die met een intikker de spanning tot 1-2 wist terug te brengen.

Hoopvol

Vlak voor rust kreeg Reaal via Giovanni Wegman, Jeffrey van den Brakel en Danny Mol mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar het vizier stond niet op scherp.

Met een 1-2 achterstand gingen we rusten!

Toch gaf deze sterke fase de burger moed en beloofde het veel voor de tweede helft.

De supporters hadden in de rust nog steeds volop vertrouwen in een goede afloop.

Tweede helft

Ondanks alle goede bedoelingen kon Reaal Dronten in de tweede helft geen potten meer breken.

De Reaalisten probeerden het heft in handen te nemen en het intiatief tot zich te nemen, maar oogden rommelig, slordig en onzeker.

Met name het veelvuldige onnodige balverlies was typerend voor Reaal Dronten in deze rommelige en chaotische tweede helft.

In de snelle counter waren er gevaarlijke uitbraken van VEVO te zien die met typische engels kick en rushvoetbal de Reaal verdediging aan het wankelen bracht.

Luchtduels

De verdedigers Mark de Ridder, Bret Eijkelboom en Branko Huiberts moesten constant de luchtduels aangaan om deze hoge diepe ballen onschadelijk te kunnen maken.

Tot drie keer moest Reaal verdediger Mark de Ridder alles uit de kast halen om een VEVO counter te kunnen onderscheppen.

Bij VEVO zorgden de aanvallers Jeroen Bronsink, Rien de Velde en Hugo Rakhorst bij elke dieptebal voor een constante dreiging, maar verder dan een paar geblokte schoten en corners kwamen de gasten niet.

Flipperkast

Rond de 60e minuut kwam bij Reaal Dronten de tank stille Willy van der Zande voor de moegestreden Danny Mol binnen de lijnen.

Trainer Carl Aventurin probeerde uit alle macht om de spirit in het team terug te krijgen.

Halverwege de tweede helft volgde het herstel en lieten de rood zwarte duivels zich weer voorin zien.

In de 70e minuut was er een gigantische scrimmage en flipperkastsituatie voor het VEVO doel te zien, maar niemand wist hiervan te profiteren.

De doelman van VEVO hield met fraaie reddingen Azad Abdullah, Giovanni Wegman en Roy Maljaars van het scoren af.

Rode kaart

Bij een snelle uitbraak van VEVO trok Reaal verdediger Branko Huiberts aan de noodrem door op randje strafschopgebied VEVO aanvaller Hugo Rakhorst onderuit te halen.

Deze aanvaller zou anders een vrije doortocht hebben gehad waardoor Branko Huiberts terecht met een direct rode kaart meteen kon inrukken.

Het regende ineens gele kaarten en vlak voor tijd kon ook een speler van VEVO met een rode kaart inrukken.

Warrige scheidsrechter

Normaliter is scheidsrechter Vinke een goede degelijke en betrouwbare leidsman, maar vandaag had deze scheidsrechter absoluut zijn dag niet en voelde hij deze wedstrijd totaal niet aan.

In de eerste helft leek scheidsrechter Vinke alles redelijk onder controle te hebben, maar in de tweede helft was deze leidsman het spoor helemaal bijster en regende het ineens gele kaarten.

Spijkerharde charges en overtredingen bleven vaak ongestraft terwijl praten of een onschuldige opmerking je een gele kaart kon opleveren.

Met de grootste moeite kon de scheidsrechter deze wedstrijd ternauwernood met elf gele kaarten en twee rode kaarten tot een goed einde brengen.

Slotfase

In de 82e minuut viel bij Reaal plotseling nieuwkomer Roy Maljaars met een blessure uit waarna de duivels met negen man verder moesten.

Er volgde nog een bestorming met een alles of niets slotoffensief op het VEVO doel waarbij Reaal doelman Barteld Hoekman mee naar voren ging.

In deze hectische slotfase hing de gelijkmaker even in de lucht, maar in de 90e minuut kregen de Reaalisten keihard de deksel op hun neus.

Doelman Barteld Hoekman was bij een aanval mee naar voren gegaan en was in geen velden of wegen meer te bekennen toen VEVO er razendsnel uitkwam.

Het was topscorer Jeroen Bronsink die op volle snelheid op het lege doel afstormde om vervolgens de 1-3 mokerslag uit te delen.

Na afloop overheerste de teleurstelling in het rood zwarte kamp.

Man of the match bij Reaal Dronten: Giovanni Wegman

Man of the match bij VEVO: Rien de Velde

Door deze 1-3 nederlaag blijft Reaal Dronten op een 7e plek in de vierde klasse staan en is VEVO een plaatsje gestegen.

Doordat koploper VV Zeewolde op een 0-0 gelijkspel bij SEH Heerde bleef steken is nu SV 't-Harde na een 3-1 overwinning op WZC Wapenveld de nieuwe koploper in de vierde klasse C.

De Reaalisten zijn nu twee weken vrij van competitievoetbal, maar komen nog wel in oefenwedstrijden in actie.

Volgende week zaterdag 23 Februari speelt Reaal Dronten een oefenwedstrijd in Kampen bij de vierdeklasser VV Kampen.

Deze oefenwedstrijd begint dan om 14:30 uur op sportpark De Maten.

Deze verslaggever neemt nu eerst twee weken vrij en is er op zaterdag 9 Maart weer bij.

Op zaterdag 9 Maart staat dan de competitiewedstrijd Reaal Dronten tegen VV Vierhouten'82 op het programma.

De voorbeschouwing volgt 7 Maart! Tot dan!