Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer.
Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer. ©maartenheijenk.nl

Swift '64 geeft antwoord met zege: "Dan moet je hard werken"

Sport

SWIFTERBANT - Na een gelijkspel en een nederlaag is het Swift '64 zaterdag weer gelukt om te winnen. Tegenstander VSW werd moeiteloos met 3-0 verslagen. "We zijn niet in de problemen geweest", weet trainer Arjan ten Hove.

Swift kende een wat lastige fase, waar de afgelopen week over gesproken werd. "Als het even niet loopt, dan moet je in ieder geval zorgen dat je hard blijft werken. In de wedstrijden tegen BAS (1-0) en CSV '28 (1-1) vergaten we dat even, dus daar hebben we het over gehad. Dat heb ik vandaag teruggezien", zegt Ten Hove.

De thuisploeg kwam op voorsprong door een goal van Tom Roskam en voor de rust volgden er nog twee. Thim Verhoeven maakte de 0-2, gevolgd door de tweede van Roskam. "Na de 1-0 hebben we gespeeld zoals we kunnen. In de tweede helft hebben we nog een aantal goede kansen gehad en moeten we er eigenlijk eentje prikken. We hebben laten zien dat we in de subtop thuishoren", vindt Ten Hove.

Door die zege zit Swift ineens weer op het vinkentouw voor wat betreft de tweede periode. Mochten BAS en Rouveen op de laatste speeldag (30 maart, red) verliezen, dan komt Swift weer in beeld. Ten Hove: "Theoretisch zou het kunnen, maar wij moeten het eerst zelf weer laten zien. Daarna kun je naar de uitslagen kijken."