Dinand Ekkel (CDA)
Dinand Ekkel (CDA) ©maartenheijenk.nl

Opeens een ommezwaai bij CDA: Tòch onderzoek naar nieuwbouw gemeentehuis

Gemeente

DRONTEN - De grootste oppositiepartij in de gemeenteraad, het CDA, was vorige week nog mordicus tegen nieuwbouw van het gemeentehuis. Op Facebook laat de fractie opeens weten òm te zijn. Als de renovatie echt meer dan 20 miljoen euro moet kosten, pleiten de christen-democraten nu voor ‘een grondig (extern) onderzoek naar nieuwbouw’.

Na afloop van de informatieavond van maandag zei CDA-woordvoerder Dinand Ekkel nog dat nieuwbouw voor zijn fractie geen optie was. Ook tijdens de commissievergadering van donderdag ging het het CDA voorbij aan de nieuwbouw-optie.

Halsstarrigheid van B en W

Als reden voor de koerswijziging noemen de christen-democraten de halsstarrigheid van B en W. De voltallige gemeenteraad heeft het college in november de opdracht gegeven om goedkopere scenario’s uit te werken. „Maar het college was helemaal niet van zins af te wijken van het in november gepresenteerde voorstel”, concludeert het CDA na de vergadering van donderdag.

„De wethouder is enkel bereid de kaasschaaf te hanteren, zodat het met een paar miljoen euro minder kan. Coalitiepartijen VVD, ChristenUnie en Leefbar Dronten steunen het college hierin.”

Geen schijn van kans

Die houding van B en W is voor het CDA aanleiding om gehoor te geven aan de roep vanuit de samenleving om nog eens goed naar de plannen te kijken. „Want goede ideeën van inwoners of raadsleden hebben tot nu toe geen schijn van kans gekregen.”

„We willen een èchte keuze kunnen maken tussen een aantal sobere en doelmatige scenario’s voor renovatie”, schrijft de grootste oppositiepartij op Facebook. En mocht het niet goedkoper kunnen, dan wil de partij een onderzoek naar nieuwbouw.

Verbouwing gemeentehuis

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden