Ruben van Mourik Shoganai Judo Dronten

Ruben van Mourik van Shoganai Judo Dronten prolongeert districtstitel

MARKELO - Ruben van Mourik van Shoganai Judo Dronten heeft zaterdag in Markelo zijn districtstitel geprolongeerd. Joia Hiemstra en Ralph Steijn wonnen zilver.

Verslag van Shoganai Judo Dronten:

Op zaterdag 16 februari j.l. deden tien judoka's van Shoganai Judo Dronten mee aan de District Kampioenschappen -18. Ruben van Mourik wist zijn District kampioen titel te prolongeren. Joia Hiemstra en Ralph Steijn wonnen zilver en Aranka Sulkers en Pepijn Braam wisten het brons te bemachtigen.

Behalve de gouden medaillewinnaars plaatsten de nummers twee en drie zich ook voor het NK -18 op 9 maart a.s. in Den Haag. De vijf judoka’s mogen zich voorbereiden op de strijd om de nationale titel!

Ruben van Mourik (-66kg), vorig weekend nog op de tatami in Follonica (Italië) voor zijn eerste Cadets European Cup, won in Markelo vier partijen met resp. 2 wazari’s en drie maal een ippon.

Voor Joia Hiemstra (-57kg) was dit het eerste toernooi na maanden herstel. Tijdens de eerste wedstrijd was het zoeken naar ritme, maar met twee wazari’s werd deze binnengesleept. Haar tweede tegenstander werd snel overwonnen door een houdgreep en de derde door een hele mooie schouderworp. In de finale werd Joia’s aanval overgenomen, maar het zilver ziet er heel goed uit voor iemand die een tijd niet heeft kunnen judoën.

De dertienjarigen Ralph Steijn en Pepijn Braam judoën feitelijk in de leeftijdscategorie -15, maar gingen de uitdaging aan op het niveau -18. Beiden talenten lieten hun ontwikkeling zien: Ralph Steijn pakte zilver in de -46 kg en Pepijn Braam (-55kg) won brons. Aranka Sulkers haalde mooi het brons in de -52 kg.

Op het Districts Kampioenschap in de leeftijdscategorie -12 jaar behaalden Roos Tillema (-44kg) met vier winst partijen de kampioenstitel en ook Bram Wiersma (-34kg) won goud. Nathalie Steijn (-32kg) won zilver en Nick Tillema (-27kg) brons.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden