De Zuid wordt stiller; gemeente wil in gesprek over gevaar Lancasterdreef en Pimpernel

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten was niet op de hoogte van gevaarlijke verkeerssituaties op de Lancasterdreef en Pimpernel. Ook klachten over geluidsoverlast door vrachtverkeer op deze wegen zijn nieuw. De gemeente wil hierover graag met de omwonenden in gesprek.

Het gemeentebestuur schrijft dit in een brief aan 31 bewoners. Zij hadden in een brief geklaagd over hinderlijk verkeerslawaai en de verkeerssituatie langs en nabij De Zuid.

De Zuid in één keer aanpakken

In hun antwoord schrijft het gemeentebestuur dat de herinrichting van De Zuid is vertraagd door de wijziging van de plannen in de omgeving van het centrum. Over het gedeelte van het centrum tot het Dronterpad wordt komende maandag nog gesproken met de omwonenden. Pas als daarover duidelijkheid is, wordt de hele Zuid in één keer aangepakt.

De bewoners hadden gevraagd om stil asfalt. De gemeente zegt nu dat het de bedoeling is om een asfaltmengsel toe te passen met geluid-reducerende eigenschappen: „Wij gaan in beeld brengen of deze maatregel voldoende bijdraagt aan het terugbrengen van het verkeerslawaai op De Zuid.”

Dossier omleggen De Zuid

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden