Afbeelding

Peter van Velzen weet wat afvallen is

Partnerbijdrages

Als het gaat om hulp bij het stoppen met roken weten klanten GezondFlevoland aan De Helling in Dronten volop te vinden. Dat natuurgeneeskundige Peter van Velzen ook specialist is als het gaat om de aanpak van extreem overgewicht is minder bekend. „Veel overgewicht kwijtraken gaat niet met een standaardaanpak. De basis bestaat uit uitgebreid bloedonderzoek en op grond van de uitkomsten maken we een persoonlijk voedingsplan.”

‘Metabolic Balance’ heet het stofwisselingsprogramma. „Met dit programma breng je de hormoonhuishouding in balans. Het is echt ingrijpend, het is het serieuze werk.

Bij ernstig overgewicht kun je niet blijven doen wat je altijd deed. Dat levert hetzelfde resultaat op. Met deze aanpak boek je blijvend resultaat.” Terugvallen in het oude patroon is na de start geen optie.

Peter van Velzen weet er alles van. Hij woog 143 kilo, was jaren vruchteloos bezig met afvallen en moest volop insuline spuiten voor zijn diabetes. Een Duitse internist beloofde hem van die medicatie af te helpen en hij ging ervoor. „In no time woog ik nog 83 kilo en spoot ik geen insuline meer. Ik zit nog steeds tussen de 80 en 85 kilo en voel me goed.”

Knowhow

Hij volgde opleidingen en beschikt, als verpleegkundige, over de nodige medische knowhow. „Ik ben echt niet tegen de reguliere geneeskunde. Als het nodig is verwijs ik daar naar.” Door de persoonlijke aanpak en het herstel van de hormoonbalans ervaren zijn cliënten, behalve gewichtsverlies, bijkomende voordelen. „Overgangsklachten, migraine, slaapproblemen, beginnende diabetes, het positieve effect van deze aanpak is niet alleen gewichtsverlies.”

In tien consulten zorgt hij voor begeleiding. „Zeker in het begin is de aanpak streng. Heb je eenmaal de opbouwfase achter de rug dan is het een kwestie van de balans behouden.”

PASPOORT

Naam: Peter van Velzen

Woonplaats: Dronten

Website: www.tijdomaftevallen.nl

Zo’n traject kost zeker veel geld?

„De eerste intake van een uur is gratis. Daarna kost het inderdaad wel wat. Het voordeel is dat het meeste gedekt wordt als je een aanvullende verzekering hebt.”

Kan iedereen op deze manier gewicht verliezen?

„Ja. Mijn moeder was in de tachtig toen ze hiermee begon. Ze is twaalf kilo afgevallen en is met haar insuline naar een derde van haar oorspronkelijke dosis gegaan. Omdat het een persoonlijke aanpak is werkt het bij iedereen.”