De ploegpresentatie in Harderwijk.
De ploegpresentatie in Harderwijk. Frank Dames

Jasper Schouten keert terug bij De IJsselstreek: „Voor elkaar door het vuur”

Sport

DRONTEN - Jasper Schouten keert dit seizoen terug in het het wielerteam van De IJsselstreek. De Drontenaar fietste één jaar bij de continentale ploeg van Alecto. Dat seizoen verliep anders dan hij had verwacht.

„Ik had er meer van gehoopt”, blikt Schouten terug, „Vorig jaar heb ik gemerkt dat bij een continentale ploeg de teamverdeling heel duidelijk en gestructureerd is. Niemand komt aan zijn kansen, tenzij die toegezegd zijn. Ik zit nu in veel meer een vriendenploeg. Dan ga je voor elkaar door het vuur. Ben je slecht, dan ga je wat voor een ander doen en ben je goed, dan hoop je dat je iets terugkrijgt.’’

Ster van Zwolle

De ploeg van De IJsselstreek werd de afgelopen week tijdens een ploegpresentatie in Harderwijk voorgesteld aan sponsors, familie en genodigden. Met de komst van Bas Tietema, de terugkeer van Jasper Schouten en de doorstroming van talenten wil het het komend wielerseizoen een voorname rol spelen in de klassiekers en criterium.

Komende zaterdag staat het team van ploegleider Marco Zonnebelt aan de start bij de eerste wielerklassieker: de Ster van Zwolle.

Eigen parcours

Clubvoorzitter Frank Dames zei bij de ploegpresentatie dat De IJsselstreek dè wielerploeg van de Noord-Veluwe en Flevoland moet zijn. Een eigen wielerparcours van twee kilometer, mogelijk in Oldebroek is één van de doelen.