Koningsdag Swifterbant
Koningsdag Swifterbant

Praalwagenoptocht Swifterbant gaat tòch door, met dank aan oude tractoren

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er komt definitief een praalwagenoptocht op Koningsdag in Swifterbant. Een week geleden was er nog te weinig belangstelling, inmiddels heeft zich een aantal oude tractoren aangemeld. „Daardoor hebben we nu genoeg deelnemers”, is organisator Berrie Huizing opgelucht.

De praalwagenoptocht was in het verleden een hoogtepunt tijdens Koninginnedag in Swifterbant. Vorig jaar slaagde Lisa Stoevelaar erin om de viering van Koningsdag in het dorp nieuw leven in te blazen. Evenementenstichting De Klokbeker besloot daarop een poging te doen om ook de optocht in ere te herstellen.

Een week respijt

De Klokbeker had gesteld dat er minimaal tien praalwagens moesten zijn. Vorige week, op het moment van de deadline, waren er zes aanmeldingen met zeven wagens. Daarop werd besloten het dorp een week respijt te geven. Met succes.

Opvallend is, dat de ‘redding’ uit Biddinghuizen kwam. Uit het buurdorp meldde zich een eigenaar van enkele oude tractoren met de vraag of hij mee mocht doen. Huizing en Stoevelaar hebben daarop besloten definitief door te gaan met de organisatie. De komende week zetten ze de puntjes op de i.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden