Schrijfster Ilse Ruijters opent het eerste Flevolandse boekengala in Dronten

Cultuur

DRONTEN - De organisatoren van het eerste Flevolandse boekengala op zaterdag 23 maart hebben het programma bekendgemaakt. Het bal in De Meerpaal wordt geopend door Ilse Ruijters, schrijfster van psychologische thrillers.

Het gala is een initiatief van stichting Odd Fellows Boekverkoop Dronten samen met De Meerpaal en de bibliotheek. Het thema van de boekenweek is ‘de moeder, de vrouw’ en dat komt terug tijdens deze avond.

Glitter en glamour

Het boekengala staat in het teken staan van ‘glitter en glamour’. Tijdens de avond kunnen bezoekers verschillende presentaties van lokale schrijvers en dichters bezoeken. Onder hen Aline van Wijnen, Mario Without, Sjoerd Feenstra en Marijke F. Jansen.

Aansluitend is er muziek door de Jazz & Funkband, afgewisseld met een veiling van onder andere een kunstwerk van Ad Kuipers, een zeilclinic en een arrangementen bij Fris City Spa en De Meerpaal. Ook wordt de winnaar bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd ‘Liefde voor Flevoland’.

Thot Worldwide

Er wordt tijdens het boekengala geld ingezameld voor Thot Worldwide. Dit is een stichting met standplaats Dronten, in 2009 opgericht op initiatief van Maarten Bootsma.

„Deze stichting helpt onder andere vrouwen in het noorden van Oeganda om via interactief theater trauma's te verwerken, zelfbewustzijn te stimuleren, en oplossingsgericht te leren denken”, aldus de organisatie van het boekengala.