©maartenheijenk.nl

BAS-trainer Bredewolt goed te spreken over oefenzege en jeugdspelers

Verslag BAS Voetbal:

In Vaassen speelde het eerste elftal van BAS Voetbal een oefenwedstrijd tegen csv VIOS en won deze gecontroleerd met 0-2 (0-1). De verdedigers Jesper Claassen en Karst van Dijk maakten de doelpunten.

Twee weken ligt de competitie stil en dan moet het ritme er in worden gehouden en krijgen spelers kansen zich te laten zien. Ook werden spelers gespaard die kleine kwetsuren hebben. Dat werd deze keer gedaan tegen ook een derdeklasser maar dan uit 3B VIOS. Na een slechte start van het seizoen staan zij daar op de zevende plaats.

Jeugdspeler Bas van Luenen mocht starten en Martijn Boer en Luiz Fidom vormden het verdedigingscentrum. Doelman Sander Westdijk vond zijn plaats weer onder de lat.

Gedurende de hele wedstrijd toonde BAS de inzet en nam het initiatief. Dat resulteerde in de eerste helft in drie goede kansen. Walid El Achak en Bas van Luenen misten hun kansen maar in de 23e minuut is het rechtsback Jesper Claassen die de score opende. Menigeen verwachtte de voorzet vanaf rechts op de rand van het strafschopgebied maar Jesper verraste de keeper met een schot in de korte hoek; 0-1.

VIOS zette er één mogelijkheid tegenover. Een afstandschot die door Sander Westdijk goed werd verwerkt.

In de tweede helft zien we het hetzelfde beeld. Jesper Claassen is dan vervangen door jeugdspeler Leander Touw. Later valt ook Thomas de Gier in die via BAS 2 een sterk seizoen doormaakt en al meerdere speelminuten heeft gemaakt in het vlaggenschip.

Zes kansen speelden de Biddinghuizenaren bij elkaar. Maar Patrick Woud, Bas van Luenen, Mike Geres en Walid El Achak krijgen de bal niet in de touwen. Karst van Dijk is dan de gelukkige in de 60e minuut als uit een hoekschop de keeper de bal niet klem heeft, er een scrimmage ontstaat en hij de bal vlak voor de doellijn voor zijn voeten krijgt; 0-2.

VIOS krijgt twee kansen. Sander had zijn enige nodige redding in de wedstrijd in huis op een schot van vijftien meter. In de daaruit volgende hoekschop werd de bal bij de eerste paal goed geblokt.

BAS-supporters merkten op dat zij ook bij oefenwedstrijden niet voor niets afreizen en een gedreven team zien.

Hoofdtrainer Arjen Bredewolt toonde zich ook tevreden en noemt de wedstrijd "een goede regelmatige overwinning". Ook was hij tevreden over de jeugdspelers die een goede indruk hebben gemaakt.

Achteraf bleek helaas wel dat bij een botsing Martijn Boer zijn neus heeft gebroken.

Donderdagavond 28 februari om 20 uur speelt BAS thuis een oefenwedstrijd tegen SEH.