Flevonice

Flevonice sluit seizoen dinsdag al af: arrenslee-evenement gaat zondag niet door

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „Helaas hebben wij moeten besluiten vanwege de hoge temperaturen en de veiligheid van onze bezoekers onze ijsbaan vanaf woensdag 27 februari te sluiten”, meldt Flevonice op haar website. Morgen (dinsdag) kan er voor ’t laatst geschaatst worden.

Het betekent dat het arrenslee-evenement van komende zondag niet doorgaat. Om het seizoen toch feestelijk af te sluiten, biedt Flevonice het publiek korting als ze dinsdag in badkleding komen schaatsen.

De banen van 2,5 kilometer en 400 meter gaan na dinsdag dicht. De krabbelbaan en de kinderbaan blijven wel geopend tot en met vrijdag 1 maart.

Arrensleeën

De vereniging Hoofdstad Aanspanning zou het seizoen van Flevonice afsluiten met authentieke arren en onder andere ringsteekwedstrijden.

„Hadden we vorige jaar om deze tijd te maken met Siberische kou van -20; hoe anders is het nu met bijna +20 graden”, aldus vice-voorzitter Willem-Jan van ’t Spijker van Hoofdstad Aanspanning.

„Door deze warme omstandigheden kan Flevonice de ijskwaliteit helaas niet meer waarborgen, waardoor wij in goed onderling overleg besloten hebben het arrenslee-evenement af te gelasten.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden