Wethouder Oosterveld stopt; verantwoordelijk voor gemeentehuis en afvalcontainers

Algemeen

DRONTEN - Jaap Oosterveld (ChristenUnie) stopt per 1 maart als wethouder van de gemeente Dronten. „Ik ben tot de conclusie gekomen dat de hectiek van het werk en de rust waar ik privé aan hecht, niet in balans zijn,” zo motiveert hij zijn ontslag.

„Besturen vraagt onder meer, dienen, ambassadeurschap en verbinding met de gemeenschap”, aldus Oosterveld, die vindt dat hij onvoldoende invulling kan geven aan het ambt.

„De vele contacten met de inwoners en ambtenaren van onze gemeente heb ik zeer gewaardeerd en zal ik blijven koesteren. Ook kijk ik met veel voldoening terug op de samenwerking met de leden van de gemeenteraad en mijn collega’s in het college van B & W”, meldt de wethouder.

Portefeuilles verdeeld

Het college betreurt de keuze van wethouder Oosterveld, maar heeft begrip voor zijn beslissing. De portefeuilles worden tijdelijk verdeeld onder de andere collegeleden.

Jaap Oosterveld heeft zich ruim 20 jaar in de lokale politiek en ook vier jaar in de provinciale politiek ingezet. Eerst namens en vanuit RPF en later ChristenUnie. Vanaf 31 mei 2018 was hij werkzaam als wethouder voor de gemeente Dronten. Hij was onder andere verantwoordelijk voor relatief 'zware' onderwerpen als de verbouwing van het gemeentehuis, de ondergrondse afvalcontainers, windenergie en nieuwe natuur.

Jaap Oosterveld

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden