Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeentehuis: „Als besluit is genomen gaan we met onze inwoners in gesprek”

Gemeente

DRONTEN - B en W hebben een lijst met vragen en antwoorden over de renovatie van het gemeentehuis in Dronten gepubliceerd. Eén van de vragen is: mag de inwoner er nog iets van vinden? Het antwoord van het college luidt: „Ja, op het moment dat het besluit is genomen gaan we met onze inwoners in gesprek.”

B en W hebben gemerkt dat de verbouwing van het gemeentehuis een veelbesproken onderwerp is: „Nog steeds komen er veel vragen voorbij. De meest voorkomende vragen hebben wij verzameld en beantwoord.” Het resultaat bestaat uit drie A4’tjes.

‘Bezuinigingsmaatregelen’

Opvallend is, dat B en W schrijven dat ze van de gemeenteraad de opdracht hebben gekregen ‘om te kijken naar bezuinigingsmaatregelen’. In werkelijkheid heeft de raad in november gevraagd naar verschillende scenario’s met als doel ‘substantiële financiële keuzes te kunnen maken’.

Het college kwam na drie maanden tot de conclusie dat er maximaal 3,5 miljoen bezuinigd kan worden. Eerder deze maand bleek dat verschillende fracties deze financiële keuzes niet substantieel genoeg vinden. Komende donderdag neemt de gemeenteraad een beslissing.

Vraag en antwoord

Verbouwing gemeentehuis